O companie de la Sadova sub percheziții, într-un dosar de delapidări la Calea Ferată

Procurorii au descins astăzi cu percheziții la o companie din localitatea Sadova, raionul Călărași. Potrivit PG, acțiunile au loc în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul delapidării bunurilor de la Calea Ferată din Moldova (CFM), manifestată prin sustragerea a două containere de metal.

Foto: diez.md

„Confirmăm efectuarea perchezițiilor la Sadova Călărași. Perchezițiile sunt efectuate de către procurorii din cadrul Procuraturii municipiul Chișinău Oficiul Centru, în comun cu angajații IGP, în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul delapidării bunurilor de la Calea Ferată din Moldova, manifestată prin sustragerea a două containere de metal”, a declarat pentru UNIMEDIA, Mariana Cherpec, procurora responsabilă de comunicarea cu mass-media.

Calea Ferată a Moldovei (CFM) a fost delapidată în ultimul deceniu de peste 1,5 miliarde de lei. Întreprinderea se află acum în prag de faliment, iar statul trebuie să ia măsuri urgente pentru a salva „coloana vertebrală a economiei”. Concluziile se conțin în raportul comisiei de anchetă care a fost creată în Parlament la inițiativa fracțiunii PSRM, în primăvara acestui an.


Pub