(foto) S-au pornit la „pescuit” cu arme pneumatice, stații radio și un cuțit. Doi bărbați, cercetați de Poliție

Polițiștii de frontieră din Direcția regională EST au depistat, în zona de frontieră, doi cetățeni bănuiți că se aflau acolo cu scop de braconaj cinegetic. Mai mult, unul dintre aceștia nu deținea documentele necesare pentru arma pe care o avea cu sine.

Foto: border.gov.md

Cazul a fost semnalat în seara zilei de sâmbătă, 1 ianuarie 2022. Polițiștii de frontieră au observat o mașină care se deplasa pe direcția localităților Olănești (RM) – Iaski (UCR). Pentru verificările de rigoare, autoturismul a fost oprit și legitimat, în acesta se aflau doi locuitori ai satului Olănești, cu vârsta de 27 și, respectiv, 41 de ani.

Bărbații au declarat că intenționau să ajungă pe malul râului Nistru, pentru a verifica dacă vor putea pescui a doua zi. Însă, ca urmare a verificării fizice a mașinii, polițiștii de frontieră au depistat două arme pneumatice, două stații radio și un cuțit.

Acest fapt le-a dat de bănuit oamenilor legii că, totuși, scopul ar fi cu totul altul decât cel declarat. Totodată, doar unul dintre cei doi bărbați documentați a putut demonstra legalitatea deținerii armei, iar pentru a două armă s-a prezentat doar un talon de garanție, aceasta nefiind înregistrată.

Polițiștii de frontieră cercetează cazul sub toate aspectele legale, iar bunurile au fost confiscate până la elucidarea circumstanțelor și luarea unei decizii în acest sens.





Pub