O tânără de 18 ani a murit, la Călărași, după ce mașina în care se afla s-a răsturnat și a ajuns într-un șanț

O tânără de 18 ani a decedat, după ce mașina condusă cu viteză de fratele acesteia a ajuns într-un șanț. Oamenii legii au stabilit că șoferul a condus cu exces de viteză și a pierdut controlul volanului, derapând în afara carosabilului.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit poliției, în seara de 1 ianuarie, ora 23:50, în Unitatea de Gardă a IP Călărași a parvenit înștiințarea telefonică, pe faptul că, pe traseul M5 în regiunea s. Rădeni raionul Călărași s-a produs un accident rutier soldat cu persoane traumate.

La fața locului s-a deplasat Grupa Operativă a IP Călărași, iar în urma efectuării actelor de constatare preliminară urmăririi penale și examinării cazului, s-a stabilit că ieri, la ora 23:25, un bărbat de 25 ani, aflându-se la volanul automobilului de model Renault Megane deplasându-se pe Traseul M-5 Chișinău-Bălți km 194+800 m, regiunea s. Rădeni, r. Călărași, din directia mun.Chişinău spre mun.Bălți

Fiind însoțit de 6 pasageri printre care era și sora acestuia,  în vârstă de 18 ani, și un minor de 17 ani având exces de viteză şi nemanifestând prudență în conducere a pierdut controlul volanului şi a derapat înafara carosabilului, inversându-se în chiuvet pe acoperiș.

În urma traumelor primite pasagera de 18 ani a decedat în ambulanță, în timp ce era transportată spre IMSP SR Călărași pentru acordarea ajutorului medical.

În urma accidentului, conducătorul auto și pasagerul au fost transportați la IMSP SR Călărași pentru îngrijiri medicale. Fiind examinați, atât pasagerul cât și șoferul, nu au fost stabilite leziuni, ce ar agrava starea de sănătate, ca urmare ultimii au fost externați. Ceilalți pasageri nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto, fiind suspect în stare de ebrietate alcoolică i-au fost prelevate

probe biologice în cadrul IMSP SR Călărași, pentru stabilirea stării de ebrietate alcoolice,

ulterior fiind supus și testului alcooscopic, stabiliindu-se o concetrație de alcool în aerul

expirat de 0,64mg/l, ultimul fiind deținător de permis de conducere ce conferă dreptul de a

conduce mijloace de transport din categoria B.

Bărbatul este bănuit în comiterea infracțiunii consemnate la art.264 alin.(4) Cod

penal, ultimul recunoscându-și vinovăția integral.

Pe acest caz polițiștii au inițiat o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului rutier.


Pub