Maia Sandu, despre Nata Albot: Cred că are foarte mare potențial și ar putea să conducă o instituție

Șefa statului, Maia Sandu, a venit cu un comentariu referitor la plecarea Natei Albot din PAS și o posibilă revenire a acesteia. „Eu cred că are foarte mare potențial și ar putea să conducă o instituție, să vină cu inițiative, să conducă procese care ar fi importante pentru un domeniu sau altul”, a declarat Maia Sandu la emisiunea Fără Protocol.

Foto: Fb/ Nata Albot

„În procesul de campanie electorală aceste decizii sunt foarte sensibile, pentru că uneori oponenții politici pot lansa o campanie de denigrare atât de puternică, care poate să afecteze scorul întregului partid și aici deciziile sunt foarte și foarte grele, pe de-o parte vrei să aperi echipa, pe de-o altă parte, evident vrei să ai un scor bun, pentru că de asta depinde ce se va întâmpla mai departe în țară. E greu să măsori aceste atacuri și rezulatul lor”, a explicat Sandu.

Întrebată dacă este posibil să se revină la candidatua Natei Albot pentru o funcție a statului, Maia Sandu nu a exclus această posibilitate.

„Eu cred că este o femeie talentată, care a demonstrat că are competențe manageriale, în special pe domeniul de care s-a ocupat. Da, eu cred că are foarte mare potențial și ar putea să conducă o instituție, să vină cu inițiative să conducă procese care ar fi importante pentru un domeniu sau altul”, a declarat șefa statului

Jurnalista Nata Albot a anunțat, la data de 21 mai, că se retrage din lista candidaților la funcția de deputat al Partidului Acțiune și Solidaritate, după scandalul legat de marijuana cu care a fost surpinsă la aeroport.

După declarațiile fostul șef adjunct al Inspectoratului general de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, Nata Albot a venit cu o reacție. „La un moment dat, a rămas un pachet de țigări pe masă și cineva mi-a zis ia-l tu că iată a rămas aici. Zic eu nu fumez, iar prietenul cu care urma să mă văd fumează, mă gândesc că i-l dau lui”, a explicat aceasta.

Liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat că un candidat electoral, pe locul 8 pe lista unui partid, ar fi fost prins în 2016 cu droguri pe aeroportul din Chișinău.

Ulterior, un document care ar confirma faptul că jurnalista Nata Albot, care se regăsește în lista PAS la anticipate, ar fi candidata prinsă cu droguri pe aeroportul din Chișinău în 2016 a apărut pe un canal de Telegram. Solicitată de UNIMEDIA, șefa secției comunicare și protocol din cadrul IGP a confirmat veridicitatea actului.


Pub