Poliția de Frontieră a demarat o investigație pe cazul BMW-ului ticsit cu țigări, prins la vamă. Vasiloi: Marfa era de la duty free

A fost inițiată o anchetă pe cazul BMW-ul ticsit cu țigări, prins la vamă. Despre aceasta a declarat șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi. „Nu este primul caz, recent a fost o reținere de colegii noștri din România. Ne-am autosesizat și am pornit investigații, să vedem care este circuitul și cine este implicat în toate aceste scheme”, a spus Vasiloi în cadrul emisiunii Cabinetul din umbră de la Jurnal TV. 

Foto: Captură video

„Sunt țigarete de proveniență duty free, investigațiile sunt în derulare, cel puțin nu sunt țigarete produse în Republica Moldova, urmează să fie stabilit tot lanțul persoanelor care sunt implicate, după caz dacă sunt persoane din autorități implicate. Dar cel mai probabil din ceea ce eu am văzut, țigarete „Ashima”, în mare parte sunt de provenință duty free și după cum spuneam, ancheta, împreună cu colegii noști de la serviciul vamal, urmează să stabillească tot circuitul acesta.

Nu este primul caz, recent a fost o reținere de colegii noștri din România, la Albița. Într-un automobil, la fel, a fost depistată o cantitate de țigarete și în acest sens noi chiar ne-am autosesizat și am pornit investigații, să vedem care este circuitul și cine este implicat în toate aceste scheme”, a declarat șeful Poliției de Frontieră.


17 820 de țigarete de diferite mărci comerciale au fost găsit în BMW-ul tânărului moldovean, prins la vamă, la data de 29 decembrie. Lotul de țigări a fost ridicat, iar mașina indisponibilizată pe teritoriul Sectorului până la finalizarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun.


Pub