Maia Sandu, despre gândul de a adopta un copil: Nu-mi pot asuma la moment această responsabilitate enormă
Maia Sandu spune că, la moment, nu-și poate asuma responsabilitatea de a adopta un copil, intenție despre care a vorbit anterior. „Nu îmi pot asuma la această etapă o responsabilitate enormă, care presupune timp și atenție, pentru că aici am multe de făcut și nu le văd compatibile în această perioadă”, a declarat șefa statului în cadrul unui interviu Fără Protocol.
Foto: UNIMEDIA

„Despre acest subiect s-a discutat foarte mult, inclusiv în presă au fost analize și cazuri concrete, care au fost prezentate, nu pot spune dacă în ultimii doi ani s-a schimbat ceva spre bine sau nu pentru că nu am mai revenit, nu m-am documentat pentru că am făcut alte lucruri. Ceea ce am spus atunci este și ceea ce au remarcat oamenii, care au studiat problema. Sper că de atunci lucrurile s-au îmbunătățit și dacă nu, avem un nou ministru, avem un nou Guvern, care ar trebui inclusiv pe acest subiect să facă ordine.

Nu am ajuns să discutăm cu ministerul acest subiect concret, dar cred că este o problemă și îi voi întreba care este planul lor și dacă au făcut o analiză din perspectiva lor cum pot fi reduse aceste impedimente și mai ales aceste imposibilități de corupție, care există în mecanismul actual.

Atunci doar am analizat care este procesul, care sunt etapele prin care trebuie să treci. Asta este tot ce am făcut.

Acum este o situație în care trebuie să mă descurc aici, sunt responsabilități enorme și bineînțeles nu îmi pot asuma la această etapă o responsabilitate enormă, care presupune timp și atenție, pentru că aici am multe de făcut și nu le văd compatibile în această perioadă”, a relatat Maia Sandu

Maia Sandu a vorbit despre faptul că vrea să înfieze un copil în 2019.

„M-am gândit și am și încercat să investighez procedurile. Nu am renunțat la acest lucru. Din păcate, din ce am înțeles, există niște procese viciate și există și corupție în acest proces. Sper, într-o zi, să reușesc să mă clarific”, a declarat Sandu, atunci.


Pub