image
Sursa foto: IGSU

În ultimele 24 de ore, peste 30 de misiuni au fost întreprinse de salvatori și pompieri: Un bărbat a ajuns la spital

În ultimele 24 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au întreprins peste 30 de misiuni în prevenirea și lichidarea situațiilor de risc.

Un caz în care a fost necesară intervenția pompierilor a avut loc în localitatea Congaz, raionul Comrat din UTA Găgăuzia. Potrivit primelor informații în seara zilei de 31 decembrie la ora 23:50 un bărbat a încercat să aprindă focul în sobă utilizând motorină. După ce acesta a stropit lemnele din sobă cu lichidul ușor inflamabil și a aprins un chibrit a avut loc o deflagrație, iar în consecință, proprietarul a primit arsuri de gradul I și II pe mâini și față. În urma exploziei bunurile materiale din încăpere nu au fost afectate, însă proprietarul a fost internat de urgență la spital în stare medie satisfăcătoare pentru îngrijiri medicale. Cazul este cercetat de organele de resort.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor în special la exploatarea sobelor și instalațiilor de încălzit. Specialiștii avertizează că utilizarea lichidelor ușor inflamabile în aprindere focului în sobă este periculoasă. Mai mult, în vederea evitării situațiilor de risc, oamenii sunt îndemnați să verifice sursele de încălzire înaintea exploatării.

În situații de risc oamenii pot apela pentru a solicita ajutor Serviciul 112.

Noutăţile partenerilor

comentarii: