image
Sursa foto: STR / AFP / Profimedia

Kim Jong-un a anunțat că vrea să scape Coreea de Nord de foame în 2022

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a spus că economia aflată în colaps va fi prioritatea națională în 2022 și că țara se confruntă cu o „mare luptă pe viață și pe moarte”.

Kim a avut un discurs la sfârșitul unei întâlniri cheie a partidului de guvernământ, care a coincis și cu aniversarea a 10 ani de când a venit la putere. O blocadă auto-impusă odată cu criza coronavirus a dus în Coreea de Nord la o penurie de alimente.

În discursul său, Kim nu a menționat direct SUA sau Coreea de Sud. Kim Jong-un a spus că sarcina principală este dezvoltarea și îmbunătățirea standardelor de viață ale oamenilor.

El a admis „situația dură” din 2021 și și-a stabilit „o sarcină importantă pentru a face progrese radicale în rezolvarea problemei hranei, îmbrăcămintei și locuințelor pentru oameni”, a anunțat agenția oficială de știri nord-coreeană (KCNA), citată de BBC.

Kim a spus că lupta împotriva pandemiei este unul dintre obiectivele principale pentru anul următor: „Eforturile de prevenire a epidemiei ar trebui să devină o prioritate de vârf în activitatea de stat”. Însă a mai menționat și că Phenianul va continua să-și consolideze capacitățile de apărare, din cauza unui mediu militar din ce în ce mai instabil din peninsula coreeană, scrie digi24.ro.

Kim Jong-un a vorbit vineri, la sfârșitul celei de-a patra reuniunii plenare a partidului, care a început luni. La începutul acestui an, au existat mai multe rapoate conform cărora oamenii din Coreea de Nord suferă de foame. Granițele țării au fost închise din ianuarie 2020 pentru a preveni răspândirea Covid-19 din China.

Noutăţile partenerilor

comentarii: