Opt filme numai bune de privit după Revelion

După noaptea de revelion cu toții vrem puțină liniște și leneveală. Îți propunem o listă de filme tematice, care sunt într-o măsură sau alta legate de Anul Nou și Crăciunul. Aici vei găsi filme pentru toate gusturile și orice public: pentru vizionare cu familia sau cu cineva drag.

New Year’s Eve

O comedie romantică de Anul Nou de la regizorul renumitului film „Frumușica” (da, așa este traducerea oficială în română pentru filmul „Pretty Woman”), care întrunește actori renumiți de la Hollywood, cum ar fi Halle Berry, Jessica Biel, Robert De Niro, Josh Duhamel, Zac Efron, Ashton Kutcher, Sarah Jessica Parker, Michelle Pfeiffer, Hilary Swank ș.a.. Filmul este pur și simplu un must-see pentru toți romanticii și cei care vor să urmărească o comedie ușoară despre dragoste. 

Eroii sunt new-yorkezi, soarta cărora se împletește miraculos în noaptea de Revelion. Una dintre povești arată un bătrân bolnav dintr-un spital care nu are pe nimeni, cu excepția asistentei. Ea își petrece cu el ultimele ore din viață. Într-o altă poveste, unul spitalele din oraș promite să-i dea primului copil născut în noul an 25 de mii de dolari. Două gravide cu soții lor sunt dornice să primească această sumă și sunt gata să lupte. Toate aceste povești din ajunul Anului Nou le vor arăta eroilor că în viață uneori se întâmplă minuni. 

Waiting to Exhale

O melodramă emoționantă și amuzantă despre prietenia dintre femei. Subiectul filmului se axează pe patru femei: Savannah și Bernadine, Gloria și Robin. Ele își caută adevărata dragoste, matură, și încearcă să-și rezolve problemele personale și să-și îmbunătățească relațiile cu bărbații. Dar de fiecare dată ceva nu merge așa cum ar trebui. Soțul Bernadinei a părăsit-o pentru o altă femeie, iar Savannah și Robin își sacrifică fericirea personală în favoarea unei cariere. Unde pot găsi dragostea adevărată? Dar poate că eroul întregii vieți trăiește foarte aproape, în cartier? 

The Apartment

Filmul din 1960, regizat de Billy Wilder, a avut un succes comercial extraordinar. A acumulat venituri care au depășit cheltuielile de 8 ori, ridicându-se la 25 de milioane de dolari. Filmul a câștigat 5 Oscaruri, inclusiv pentru cel mai bun film. Pelicula, care este inclusă în lista celor mai bune 100 de filme americane din 100 de ani, ne spune povestea unui muncitor modest, discret, care lucrează în calitate de contabil pentru o mare companie de asigurări din New York. Tipul este singuratic, închiriază un apartament mic în centrul orașului, nu departe de locul său de muncă. Toți șefii lui sunt căsătoriți, dar au aventuri amoroase și au nevoie de un loc confortabil și sigur pentru a se întâlni cu amantele lor. Într-o zi șefii îi propun eroului principal ca să le pună la dispoziție apartamentul lui, în schimbul avansării în carieră. Baxter este de acord, deși este extrem de nemulțumit de situație. El încearcă să stabilească o relație cu o fată care lucrează în aceeași companie. Fata însă are o aventură secretă cu directorul. Așa că eroul nostru se confruntă cu o alegere dificilă: să-și riște cariera sau să înceapă s-o curteze pe Fran…

Carol

Acțiunea se desfășoară la începutul anilor 50 în New York. Carol este căsătorită cu un magnat, cu care viața este complet lipsită de griji. Ea nu simte lipsa banilor, dar totul este diferit în relația cu soțul ei. Bărbatul practic nu își observă propria soție. În adâncul sufletului, femeia îl suspectează de infidelitate, dar nu vrea să-și recunoască acest lucru. Tânăra Teresa, cu puțin timp înainte de Crăciun, decide să-și amâne pasiunea pentru fotografie și  se angajează pentru sezonul de Crăciun ca vânzătoare în departamentul de jucării al unui mare magazin universal, unde merge Carol. În acest magazin cele două femei fac cunoștință – Carol caută jucării și Teresa îi oferă asistența ei. Dar când pleacă Carol, își uită din greșeală mănușile. Tânăra returnează în mod responsabil pierderea, iar Carol, ca să-i mulțumească, o invită la o cină. O pasiune mistuitoare izbucnește între cele două. Obosită să asculte vocea rațiunii, Carol se afundă în sentimentele care din nou îi umplu viața de sens. Dar, în același timp, rămâne o femeie căsătorită care crește o fiică. Ce se va întâmpla în viața lui Carol când aceste două povești se vor intersecta?

Ghostbusters II

În primul film, cei patru vânători magnificii s-au răfuit cu succes cu Gosser, dar de atunci, timp de cinci ani, în oraș nu s-a mai întâmplat nimic neobișnuit. Fantomele s-au ascuns, iar gloria și faptele prietenilor au fost uitate. Egon, Ray, Peter și Winston își trăiesc viețile ca și ceilalți oameni din oraș. Însă lucrurile se schimbă brusc. Se pare că fantomele nici nu s-au gândit să dispară. Un nor de energie neagră a apărut deasupra orașului, iar un râu de jeleu roz curge în canalizare. E timpul pentru bătălia decisivă! Și asta înseamnă că cei patru curajoși au din nou de lucru. 

Vânătorii de fantome au câștigat dragostea a milioane de telespectatori. Îi vedem în desene animate, filme, benzi desenate. Sunt personajele preferate din anii 80 și 90. Sunt îndrăzneți, interesanți, încrezători, amuzanți – așa cum ar trebui să fie adevărații eroi.

Four Rooms

Filmul reprezintă patru nuvele, filmate de diferiți regizori, care au însă același erou principal – pe Ted, angajatul hotelului (în căutarea traducerii pentru „bellboy” în română, am dat de „trepăduș” și considerăm că definiția acestui cuvânt este perfectă pentru a descrie personajul principal). În ajunul Anului Nou, sarcina principala a lui Ted este de a face ca toți oaspeții să fie fericiți, ceea ce înseamnă că trebuie să le îndeplinească toate capriciile. Dar uneori clienții sunt atât de ciudați, încât nu este clar la ce să se aștepte de la ei. Așadar, Ted va trebui să se cufunde într-un vârtej: intrând într-o cameră, el va nimeri la niște vrăjitoare care tocmai erau în Sabat; în altă cameră el vede cum un soț gelos și-a sechestrat soția și de abia scapă din mâinile bărbatului; în cea de-a treia cameră el va avea grijă de doi copii ai unui gangster. În final, în cea de-a patra cameră i se cere să joace rolul de călău. Dar va putea Ted să taie degetul unui bărbat nevinovat?

Mermaids

Doamna Flex, personaj jucat de faimoasa Cher, este o femeie fermecătoare, sexy, cu un caracter foarte extravagant. Este obișnuită să trăiască așa cum îi place și de foarte multe ori schimbă bărbații. După un scandal, ea, împreună cu cele două fiice ale sale, se mută într-un alt oraș. Nu a fost niciodată o gospodină obișnuită și practic nu s-a implicat deloc în creșterea fetelor. Fiica cea mai mică, Kate, visează să cucerească titlul de campioană la natație, de aceea se antrenează în baie. Cea mai mare, Charlotte, este obsedată de religie. Iar după un sărut nevinovat cu un băiat, se consideră cea mai mare păcătoasă și, pentru a-și ispăși păcatul, decide să meargă la o mănăstire. Totul se schimbă brusc, după ce doamna Flax, pentru prima data după mult timp, își îndreaptă privirile spre proprietarul unui magazin de pantofi, Lou Landski, care e un bătrânel cheliu și simpatic. Lou nu poate rezista frumuseții lui Flax și este gata să o ceară în căsătorie. Va putea noul iubit să schimbe modul de viață al acestei familii mai puțin obișnuite? Aici menționăm că actrița Winona Ryder a fost distinsă cu Globul de Aur pentru rolul lui Charlotte, iar pentru Christina Ricci acesta a fost rolul ei de debut în cinematografie.

200 Cigarettes

Acțiunea filmului se desfășoară la începutul anilor 80 în New York, unde Monica pregătește o petrecere grandioasă de Revelion. Toți invitații întârzie. Singura care a venit la timp este Hillary, dar care pleacă și ea rapid. Între timp, verișoara Monicăi, liceana Val și prietena ei Stefy, care sosesc din suburbie, nu găsesc adresa Monicăi. Rătăcind prin oraș, ele intră într-un club, unde îi întâlnesc pe Tom și Dave. Între timp, Cindy planifică să meargă la petrecere cu Jack, care nu se implică niciodată într-o relație serioasă. Lucy planifică să meargă cu Kevin. Ea se simte atrasă de tânărul care tocmai s-a despărțit de fosta lui iubită. Prietenele Bridget și Kaitlyn, care tot trebuiau să ajungă la petrecere, nu își pot lua ochii de la un barman atrăgător. Eric, fostul iubit al Monicăi, încearcă să-și dea seama de ce este părăsit tot timpul de fete. În cele din urmă, toți ajung la petrecere, în timp ce Monica, nițel amețită de alcool, doarme deja. 

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.