Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol/sputnik.md

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Economic

20 Dec. 2021 / 11:00

Peste 690 milioane lei, încasaţi la bugetul de stat timp de o săptămână

Venituri de peste 690 milioane de lei au fost încasate la bugetul de stat de Serviciul Vamal pe parcursul săptămânii trecute, ceea ce înseamnă cu 99 la sută mai mult faţă de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval.

Potrivit unui comunicat emis de Serviciul Vamala, pe parcursul săptămânii trecute, aproximativ 93 de mii de persoane au intrat în Republica Moldova. Dintre aceştia,1 400 de persoane fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depăşeşte limita neimpozabilă, fiind încasate plăţi în valoare de peste 25 de milioane lei, ceea ce reprezintă 3,6% din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate peste 13 mii de declaraţii vamale. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leuşeni şi Sculeni, cu 11 631 şi, respectiv, 7 188 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 205 de încălcări ale legislaţiei vamale şi aplicate amenzi în sumă de peste 349 de mii de lei. Cele mai frecvente încălcări se referă la depăşirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor de transport cu numere străine, declarate prin acţiune.

 

Comentarii