Ştiri

Sursa imaginii: parlament.md

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Economic

23 Dec. 2021 / 10:14

Cornelia Cozlovschi, propusă în componenţa Consiliului de administraţie al CNPF

Cornelia Cozlovschi va fi propusă plenului Parlamentului pentru aprobare în calitate de membru şi vicepreşedinte al Consiliului de administraţie al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF). Comisia economie, buget şi finanţe a examinat candidatura, în şedinţa de astăzi, şi a emis aviz pozitiv pentru aprobarea acesteia.

Potrivit Parlamentului, Cornelia Cozlovschi deţine experienţă de activitate în sectorul bancar şi de leasing, inclusiv în funcţii de top management, precum şi în serviciul public.

În opinia sa, piaţa de capital deţine un potenţial uriaş care în ţara noastră nu este valorificat pe deplin. Cornelia Cozlovschi consideră necesar de a identifica noi oportunităţi de dezvoltare şi de diversificare a instrumentelor financiare pe piaţa de capital din Republica Moldova.

Amintim că pe 9 septembrie anul curent, Parlamentul a revocat membrii Consiliului de administraţie al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, în corpore. Activitatea membrilor Consiliului de administraţie al CNPF a fost apreciată drept „nesatisfăcătoare şi lipsită de performanţă”.

Pe 7 octombrie, deputaţii au aprobat desemnarea lui Vitalie Lemne în funcţia de membru şi vicepreşedinte al Consiliului de administraţie al CNPF, pentru un mandat de cinci ani.

În conformitate cu Legea privind Comisia Naţională a Pieţei Financiare, Consiliul de administraţie este un organ colegial compus din cinci membri, inclusiv preşedinte, doi vicepreşedinţi şi doi membri. Aceştia deţin funcţii de demnitate publică prin numire.

Astfel, în prezent, rămân vacante funcţiile de preşedinte, de un vicepreşedinte şi de doi membri ai Consiliului de administraţie.

Comentarii