Mișcarea de Alternativă a lui Ceban a ajuns până la urechea Maiei Sandu: Ce „mare întrebare” are președinta

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu o reacție după ce primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că lansează un proiect politic. „În orice țară democratică, oricine poate să-și lanseze mișcări, partide politice, atât timp cât respectă legea. Marea întrebare este cum va fi finanțată”, a declarat președinta în cadrul unei ediții speciale de la Radio Moldova.

Foto: Captură video

„În orice țară democratică, oricine poate să-și lanseze mișcări, partide politice, atât timp cât respectă legea. Marea întrebare aici este cum va fi finanțată această mișcare sau acest partid, pentru că noi de-a lungul timpului am văzut grupări criminale care și-au zis partide politice, pentru că se finanțau ilegal, din bani murdari și iată că acum avem partide politice sau avem puține partide politice, dar care se finanțează corect și transparent. Aici eu o să insist că instituțiile statului trebuie să fie foarte atente la modul cum se finanțează partidele, indiferent dacă este acesta despre care vorbiți dumneavoastră sau celelalte. 

Primarul capitalei, Ion Ceban, a venit cu un comentariu după valul de reacții provocat de anunțul privind lansarea unui proiect politic. Acesta spune că unii au încercat să îl blocheze pe pe toate rețelele de socializare și că „nu le este pe plac adevărul”.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat ieri că va iniția Alternativa Mișcarea Națională. PAS l-a atacat dur pe Ceban.

Între timp, sociologul Doru Petruți a spus că „Partidul lui Ion Ceban are șanse destule să aibă succes”. În opinia sa, „Mișcarea Alternativă Națională - ca denumire” e o greșeală, însă pe termen scurt și în contextul în care ne aflăm sună bine.

Vicepremierul Andrei Spînu s-a amuzat pe seama anunțului făcut de Ceban privind lansarea Alternativei Mișcarea Națională. Comentariu nu s-a lăsat fără reacție din partea deputatul BCS, Bogdan Țîrdea, care a venit în apărarea primarului capitalei cu următorul comentariu: „Deja ați creat alternativa PLDM-ului. Doar că va ieșit o copie”.


Pub