Procurorii au „tăbărât” la 6 copii sărmani din Trușeni și Țînțăreni și le-au adus cadouri. „Perchezițiile” s-au încheiat cu zâmbete

De sărbători, procurorii și angajații PCCOCS au făcut donații pentru 6 copii din familii dezavantajate din Trușeni și Tânțăreni. Au adus daruri pentru unui copil cu dizabilități din Trușeni, Chișinău și 5 copii din familii social dezavantajate din Țânțăreni, Anenii Noi.

Foto: Colaj

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, echipa Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) – atât procurorii, cât și angajații – au făcut donații pentru susținerea unui copil cu dizabilități severe înnăscute din Trușeni, Chișinău și 5 copii din două familii social dezavantajate din Țânțăreni, Anenii Noi.

În primul caz, copilul cu dizabilitate severă înnăscută are vârsta de 9 ani, iar familia se confruntă cu nevoi financiare pentru tratamentele medicale costisitoare, precum și pentru asigurarea condițiilor bazice de trai.

În celelalte două cazuri, veniturile familiilor nu sunt în măsură să le îndestuleze traiul celor 5 copii cu vârste cuprinse între 3 și 13 ani, nici măcar pentru nevoile elementare – rechizite școlare sau vestimentație de iarnă, cum ar fi o căciulă sau o pereche de mănuși, ceea ce provoacă inclusiv cazuri de marginalizare a acelor copii dintre ei care deja învață la școală.

Ajutorul acordat de PCCOCS vine să amelioreze situația acestor copii și să sensibilizeze publicul larg cu privire la nevoile persoanelor social dezavantajate.


Pub