Federația de Biatlon a Moldovei a primit ajutor financiar de 300 000 de lei din partea portalului 7777.md

Nu aveau bani de cazare și nici cu ce pleca la competiții, iar ca să vină acasă din deplasări împrumutau bani sau benzină de la colegii din alte țări. Este realitatea tragică a sportului moldovenesc, mai cu seamă a Federației de Biatlon din țara noastră. Portalul 7777.md a decis să le întindă o mână de ajutor biatloniștilor lotului național și a venit cu o contribuție substanțială de 300 000 de lei, pentru ca în 2022 să obțină rezultate excelente.

Foto: 7777.md

Președintele federației de profil, Petru Bria, a declarat că ajutorul primit din partea portalului 7777.md este o mană cerească, venit la timpul potrivit.

„Am făcut un demers în scris către Loteria Națională pentru un sprijin financiar. Avem un minus financiar foarte mare. Noutatea că vom primi 300 000 de lei a fost plăcută, practic ne achită cheltuielile de cazări. Noi am fost nevoiți să rugăm unele hotele să ne aștepte cu banii. Au fost așa situații când nu am avut bani de benzină și am împrumutat de la colegii români, ucraineni. Acum avem nevoie de schiuri, cartușe, fără astea nu putem merge la concursuri”, a povestit antrenorul lotului național de Biatlon și Sanie a Moldovei, Petru Bria.


Datorită acestor bani, federația își va achita datoriile și sportivii se vor pregăti de următoarele competiții.

„Portalul de pariuri sportive 7777.md anul acesta a fost principalul sponsor al sportivilor care au adus medalii de la campionate europene și mondiale, a sportului de performanță, până acum nu am avut ocazia să oferim suport pentru sportul de iarnă. Acum venim cu o contribuție de 300 000 de lei, ca să evolueze cu succes la competițiile ce urmează”, a declarat reprezentantul site-ului 7777.md, Alexandru Gîscă.

În anul 2021, casa națională de pariuri sportive 7777.md a alocat peste 4 milioane de lei pentru susținerea sportului de amatori și profesionist. Din această sumă, 660 de mii de lei au ajuns la Federația de Lupte. Cu toate acestea, acțiunile de sponsorizare vor fi suspendate, din 1 ianuarie 2022, ca urmare a modificărilor legislative, care interzic astfel de campanii.


Pub