Proiecție de creație cinematografică contemporană: Lucrările regizorilor moldoveni, „refugiați” în artă peste hotarele țării, au fost lansate la Chișinău

Centrul de Artă Contemporană Chișinău KSA:K a prezentat rezultatele laboratorului de creației „reVEDERE”. Cele 16 lucrări video scurte au fost prezentate, ieri, la Centrul de culturală Ginta Latină. Acestea au fost realizate de tinerii cinematografi originari din Moldova, dar care-și desfășoară activitatea artistică peste hotarele țării.

Foto: UNIMEDIA

Proiecțiile reflectă fragmente mici fragmente din viață de zi cu zi, pe care suntem obișnuiți să le trecem cu vederea.

Workshop-ul s-a desfășurat sub egida experților străini și locali, printre care și regizoarea Ana-Felicia Scutelnicu.

„Pentru mine s-a întâmplat un miracol în anul acesta 2021, care este un an foarte greu, dar mai ales de întâlniri pline de suflet și emoție. Noi am reușit să organizăm acest atelier și din această întâlnire cred că s-a creat așa o energie mai deosebită și să avem parte de o inspirație reciprocă. În zece zile am reușit să facem niște lucrări destul de bune”, a menționat Ana-Felicia Scutelnicu în deschiderea evenimentului.


Proiectul reVEDERE - este o serie de workshop-uri de Film și Arta Video, realizate în octombrie 2021, ce au presupus un laborator, organizat în cadrul Rețelei Internaționale INFRA – Incluziune pentru Artiștii Refugiați. În decurs de nouă zile tinerii artiști din Moldova și artiștii rețelei INFRA, împreună cu experții din arta vizuală și a filmului au creat 16 lucrări video scurte.


Pub