Playlist pentru seara de revelion. De la „Happy New Year” la „Маленькая страна”

Ce faci în seara de revelion? Cât aranjezi masa și aștepți ora 00:00 pui muzică și dansezi, nu? Sau dai sunetul mai tare și strigați cu prietenii ca să vă auziți?  

Pentru asemenea momente, ți-am pregătit un o listă de piese, alese de membrii redacției Moldova.org. Lista e atât de diversă, încât trecerea de la blues până la „Last Christmas” sau Дискотека Авария poate fi chiar de râs. 

Totuși, unii dintre noi obișnuiau să se așeze mai devreme la masă și să vizioneze programele televizate de revelion. Unii urmăreau ProTV-ul cu Andreea Esca, Costi Mocanu, Florin Călinescu, Cristi Tabără și alții. De exemplu, așa arăta revelionul în anul 2000: 

Alții urmăreau canalul rusesc ORT:

În anul 2004, Mihail Kozîrev, Maksim Vitorgan și echipa Наше радио au făcut un program televizat de revelion pentru postul Ren-TV care se numea „Неголубой огонек”. Ideea era ca artiștii să facă coveruri neobișnuite și să prezinte o emisiune care să încalce majoritatea regulilor televiziunii de revelion.  

Nici un cântec nu a sunat în modul lui obișnuit. Filip Kirkorov și Garik Sukacev, Zemfira și Inna Ciurikova, Boris Grebenșikov și Sașa Vasiliev, Машина Времени, Премьер-министр, Звери și Tatiana Bulanova – acești artiști au creat duete neașteptate și versiuni chiar paradoxale pentru unele piese cunoscute de toată lumea. Drept rezultat, emisiunea din noaptea de Revelion a obținut ratinguri nemaiauzite, multe melodii intrând în istorie. 

Sursa foto principală: worldpodium.ru

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.