Maia Sandu a premiat cei mai „creativi și originali pomi de Crăciun din țară”! Cine sunt învingătorii

31 Dec. 2021, 09:42
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
31 Dec. 2021, 09:42 // Actual //  MD Bani

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova a premiat cei mai originali și creativi Pomi de Crăciun din țară. Potrivit unei postări pe Facebook la concurs s-au înscris peste 90 de fotografii expediate pe adresa Președinției în cadrul acțiunii „Împodobește-ți bradul în localitatea ta!“.

„M-am bucurat să-i salut astăzi pe autorii celor mai originali și mai creativi Pomi de Crăciun din țară. Sunt echipele care au adunat cele mai multe voturi din totalul de peste 90 de fotografii, venite în ultimele săptămâni pe adresa Președinției în cadrul acțiunii „Împodobește-ți bradul în localitatea ta!“. Am apreciat, împreună cu colegii, ingeniozitatea lui Alexandru Pătraș din satul Pohoarna, raionul Șoldănești, care a creat un Pom de Crăciun din conuri de pin, dar și creativitatea echipei de la Biblioteca Publică din Mândrești, Telenești, care împreună cu meșterul popular Olga Ropot a făcut un brad din cărți. I-am cunoscut și pe elevii Gimnaziului din Zăicana, Criuleni, al căror brad din baloane colorate este parte a campaniei de caritate ,,Din inimă pentru Adrian”. Echipei de la Zăicana s-a alăturat și Adrian Portărescu, căruia îi este dedicată această campanie. I-am urat multă sănătate și i-am spus că am sesizat Ministerul Sănătății cu privire la problema sa de sănătate și că sperăm că va fi găsită o soluție pentru a-l ajuta. I-am felicitat pentru efortul depus la crearea unui Pom de Crăciun original și le-am mulțumit pentru implicarea activă, de la mic la mare, în viața comunității lor. De fiecare dintre noi depinde cum va arăta satul sau orașul în care trăim.”
Printre pomii care au impresionat-o pe președintă se numără un pom creat din conuri de pin și altul din cărți. De asemenea, ea a apreciat creativitatea și implicarea participanților.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău