O fabrică ce produce iPhone-uri, infestată cu șobolani a fost închisă. 100 de angajați au ajuns la spital

31 Dec. 2021, 13:31
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
31 Dec. 2021, 13:31 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Deși pare impecabil când îl scoți din ambalajul original, noul tău iPhone ar putea să fi venit de la una dintre fabricile mai puțin curate ale partenerilor Apple.

Fanii Apple știu deja că iPhone-ul pe care și-l doresc de mult timp nu este fabricat de Apple în mod direct, inscripția Made in China (Thailanda, Malaiezia, Singapore, India, etc.) risipind această iluzie de îndată ce primești produsul în ambalajul original. Însă prea puțini au idee în ce condiții sunt fabricate, de fapt, unele dintre produsele Apple cele mai căutate, scrie go4it.ro.

De-a lungul timpului am tot aflat despre scandalurile în care a fost implicat gigantul Foxconn, principalul partener OEM folosit de Apple pentru fabricarea în volum foarte mare a celor mai noi modele iPhone și iPad. În trecut, compania a fost acuzată de exploatarea până la epuizare a muncitorilor angajați la fabricile din China și chiar angajarea de personal cu vârste între 17 şi 19 ani, cărora le-ar fi condiţionat promovarea examenelor de îndeplinirea unei norme zilnice istovitoare, de până 11 ore, asamblând telefoane iPhone X. În timp ce problema muncii „la negru” și folosirea copiilor pentru asamblarea de telefoane iPhone a fost în mare parte rezolvată la insistențele Apple, aspectele legate de exploatarea angajaților a fost „rezolvată” prin instalarea de gratii la geamuri și plase de siguranță, în dreptul clădirilor care găzduiesc angajați predispuși la depresie și sinucidere, ca efect al programului de lucru aproape continuu.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 17:45
 // Categoria: Economie // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 17:45 // Economie //  Lupu Eduard

Parlamentul a adoptat un nou set de măsuri pentru reducerea birocrației în sectorul economic. Un proiect care propune modificarea unor acte normative privind controlul activității întreprinzătorilor în Republica Moldova a fost aprobat în lectura a doua de către 57 de deputați.

Aceste modificări legislative au ca scop crearea unui sistem de control mai eficient și previzibil, reducerea povară controlului și a sancțiunilor inechitabile, precum și stimularea investițiilor. Potrivit autorităților, noile reglementări vor duce la o scădere a timpului necesar pentru procedurile de control cu cel puțin 56,7 mii de ore pe an și la economii de aproape 70 de milioane de lei pe an, prin reducerea numărului de sancțiuni și a potențialelor abuzuri din partea organelor de control.

Proiectul prevede că antreprenorii vor avea dreptul să conteste deciziile de control în instanță. De asemenea, sunt introduse sancțiuni pentru abuzurile inspectorilor, iar supravegherea internă a autorităților de control va fi îmbunătățită. Se va face o distincție clară între „recomandări” și „indicații” oferite de inspectori, iar planurile de control vor fi unificate, luând în considerare diferitele tipuri de agenți economici și riscuri.

Anterior, ministrul Economiei, declara că acum jumătate de an erau 20 de mii de inspectori din diferite instituții de stat la un număr de 50 de mii de companii.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău