Decretul Maiei Sandu cu privire la demiterea judecătorului Vladislav Clima a fost anulat de prima instanță. Decizia poate fi contestată

alegerile-din-capitala-au-fost-validate-de-catre-curtea-de-apel-46853-920×518

Vladislav Clima poate reveni în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău, asta după ce Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a anulat vineri, 31 decembrie, decretul prin care președinta Maia Sandu a anulat decretul ex-președintelui Republicii Moldova Igor Dodon privind numirea lui Clima în funcția de președinte al Curții de Apel (CA) Chișinău.

Șefa statului și-a argumentat decizia prin faptul că CSM a încălcat procedurile legale și a admis un conflict de interese inadmisibil atunci când a propus numirea lui Vladislav Clima în această funcție.

La rândul său, Clima a atacat decretul Maiei Sandu în instanța de judecată.

Vladislav Clima este judecător din 2006. Acesta a activat la Judecătoria Ciocana, ulterior fiind numit judecător la Curtea de Apel Chișinău. Magistratul a făcut parte din completul de judecată care a anulat mandatul de primar al lui Andrei Năstase, apoi a validat, peste un an, scrutinul, după ce o decizie de judecată, care a stat la baza anulării scrutinului electoral, a fost declarată nulă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente