Doctoranda UTM Violina Popovici a devenit laureată a Galei Studenților Originari din Republica Moldova

BeFunky-collage

Doctoranda UTM Violina Popovici are parte, la propriu, de un final de an de poveste, înscriindu-și în palmares titlul de laureat al ediției IX – 2021 a concursului „Excelență academică pentru Moldova”, organizat de Liga Studenților Originari din Republica Moldova (LSORM).

Făcând o retrospectivă în timp, Violina se declară mândră de faptul că pasiunea pentru gătit și pentru a experimenta mereu noi rețete i-au deschis o lume nouă în domeniul cunoașterii – studiile superioare în domeniul industriei alimentare, la Facultatea Tehnologia Alimentelor a UTM, care au îmbinat chimia alimentară, tehnologia și nutriția. Ulterior, a ales să facă și cercetări, devenind doctorandă în specialitatea „Tehnologii biologice și chimice în industria alimentară”, Școala Doctorală Știința Alimentelor. Își urmează visul sub egida unui specialist de marcă în domeniu, prof. univ., dr. hab. Rodica STURZA, având ca temă pentru teza de doctorat „Decontaminarea uleiurilor vegetale de hidrocarburi aromatice policiclice (HAP)”, scrie UTM.md.

Fire optimistă, mereu deschisă pentru noi experiențe și aventuri, a găsit timp și pentru escapadele cu prietenii, întâlnirile de suflet cu familia, dar și călătorii, ultimele facilitându-i cumva decizia de a urma un semestru de studii în Germania, în cadrul proiectului ERASMUS, la Universitatea Lepzig, unde a găsit oportunitatea de a întruni într-un tot întreg toate pasiunile sale.

UTM.md

Perseverența și eforturile sale nu au rămas neobservate, fiind apreciate pe merit prin titlul de laureat al Galei Studenților originari din Republica Moldova, la categoria ERASMUS – un Proiect de Excelență Academică al diasporei, pentru diasporă, prin care ne oferă și nouă, celor de acasă, oportunitatea de a cunoaște poveștile de succes ale unor tineri de excepție, care duc numele țării lor departe în lume, motivându-și conaționalii să-i urmeze, să aibă curajul de a accepta să-și depășească limitele, să se perfecționeze și să progreseze continuu.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente