image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Anatol Țăranu, despre dosarul „Energocom”: „Cred că Dodon va fugi din Republica Moldova”

Comentatorul politic, Anatol Țăranu, este convins că președintele de onoare al socialiștilor, Igor Dodon, s-a lăsat de deputăție pentru a-și croi o cale care i-ar permite să plece din Republica Moldova.

„De obicei evit prezicerile dar cred că Igor Dodon va fugi din Republica Moldova. Are o coadă atât de lungă de încălcări și de crime, că nu are cum să nu stea la pușcărie. El nu în zadar a plecat din Parlament, și-a făcut un motiv, că merge la Moscova, că are obligațiuni”, a spus Anatol Țăranu.

Comentatorul politic a amintit de dosarul „Culioc” și de privatizarea frauduloasă a hotelului „Codru” care a avut loc cu implicarea lui Dodon.

„El este o palmă pe obrazul societății. Un om cu asemenea reputație continuă să fie agent electoral, politician în funcție, președinte de onoare al socialiștilor. Toată societatea noastră a văzut cum lua mită în culioc fiind președinte. Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat într-o țară cu o democrație oricât de fragilă, nimeni nu i-ar fi întins mâna. Societatea moldovenească este una profund bolnavă pentru că tolerează asemenea politicieni” a conchis Anatol Țăranu.

Cât despre cazul „Culioc” și declarația procurorului general „că nu sunt probe” pentru a iniția un dosar în acest caz, expertul politic a menționat că ele nici nu pot să apară atât timp cât procurorii nu inițiază o anchetă care are menirea să acumuleze probe. Însăși imaginile video în care lui Igor Dodon i se oferă mită și el cere să fie transmis „lui Cornel”, acestea sunt probe.

„Cetățenii ar trebui să înțeleagă că vor muri în sărăcie și mizerie atâta timp cât astfel de politicieni colindă scena politică moldovenească”, a mai spus Anatol Țăranu.

Și vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat că este sceptic că dosarul „Energocom”, în care a fost audiat ieri președintele de onoare al socialiștilor Igor Dodon, va fi dus până la capăt. Slusari a menționat că Igor Dodon a venit foarte relaxat la Procuratura Generală, iar procurorii nici măcar nu s-au obosit să anunțe data următoarei audieri

Noutăţile partenerilor

comentarii: