image
Sursa foto: border.gov.md

„Rătăcirea” la frontieră nu scutește de răspundere în fața legii: Un tânăr, care recent revenise din Ucraina, reținut

Un tânăr moldovean, care recent revenise din Ucraina, a fost reținut în timp ce încerca să treacă ilegal frontiera de stat. Pe lângă toate, acesta a dat dovadă de iresponsabilitate încălcând regimul de autoizolare pe teritoriul Republicii Moldova.

Incidentul a fost înregistrat ieri, 29 decembrie, noaptea târziu. Patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Basarabeasca, aflată în misiune de serviciu pe direcția localității Abaclia, cu ajutorul mijloacelor speciale de observare a identificat o persoană care se îndrepta spre linia frontierei de stat.

La fața locului, polițiștii de frontieră au depistat și reținut un bărbat care se deplasa pe barajul de protecție a frontierei, luminându-și calea cu o lanternă.

Persoana a comunicat că este cetățean al Republicii Moldova, locuitor al satului Denzghinjea, raionul Comrat, în vârstă de 21 de ani. Tânărul cu o oră în urmă ar fi revenit din Ucraina, prin punctul de trecere a frontierei Basarabeasca, confirmându-se acest fapt prin prezentarea actelor de călătorie. Întrebat despre scopul aflării în zonă, aceasta a mărturisit că nu avea nicio intenție de a încălca legislația națională, însă din cauza ceții și întunericului de afară s-ar fi rătăcit. Acest fapt fiind pus la îndoială, mai mult că tânărul se afla în regim de autoizolare pe teritoriul Moldovei.

În continuare, ofițerii de investigație din cadrul Direcției regionale Sud desfășoară măsuri procesuale pe faptul săvârșirii ilegalității de tentativă a trecerii clandestine a frontierei de stat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: