image
Sursa foto: Ministerului Apărării

Conducerea Ministerului Apărării, în dialog cu militarii Armatei Naționale aflați în Kosovo

Ministrul Apărării Anatolie Nosatâi și comandantul Armatei Naționale, colonel Eduard Ohladciuc, au discutat astăzi, prin videoconferință, cu militarii care fac parte din contingentul KFOR-15, detașat în Kosovo.

În cadrul conversației online, oficialii s-au informat despre activitatea militarilor și problemele cu care se confruntă în cadrul operațiunii.

Locotenent-colonelul Victor Goja, comandantul contingentului KFOR-15, a specificat că efectivul pe care îl are în subordine continuă să execute misiunile în aria de responsabilitate, militarii moldoveni rămânând la fel de vigilenți în perioada sărbătorilor de iarnă.

Ministrul Anatolie Nosatâi le-a mulțumit pacificatorilor pentru dedicația cu care își îndeplinesc datoria în această misiune de menținere a păcii. „Apreciez profesionalismul pe care îl manifestați la îndeplinirea sarcinilor ce vă revin în cadrul operațiunii KFOR-15, dar și interoperabilitatea eficientă pe care o aveți cu militarii din alte state participante. Acest lucru ne face credibili în fața partenerilor noștri și ne oferă posibilitatea să ne intensificăm prezența în operațiuni internaționale de acest gen”, a menționat ministrul Apărării.

Totodată, Anatolie Nosatâi a transmis întregului contingent sărbători frumoase, solicitând militarilor să fie la fel de responsabili în continuare.

În prezent, în misiunea internațională de menținere a păcii KFOR, condusă de Alianța Nord-Atlantică, în conformitate cu Rezoluția 1244 a ONU, se află 41 de militari profesioniști ai Armatei Naționale. Aceștia vor reveni acasă la mijlocul lunii ianuarie 2022.

Noutăţile partenerilor

comentarii: