Loredana Porcescu a fost desemnată „Cea mai bună sportivă a anului 2021” la taekwondo WT printre seniori

FotoJet-8-920×564

În data de 10 decembrie 2021, sportiva Loredana Porcescu a obținut pentru a noua oară titlul de campioană a Republicii Moldova și titlul „Cea mai bună sportivă a anului 2021” la taekwondo WT printre seniori.

În noiembrie, curent, Loredana a fost desemnată cea mai bună luptătoare a competiției în urma celor două lupte câștigate cu knockout, iar luna decembrie, sportiva a obținut pentru a noua oară titlul „Campioană a Republicii Moldova” și al doilea an consecutiv a fost prima conform ratingului printre seniori feminin.

Totodată, menționăm că titlul „Cea mai bună sportivă a anului 2021” la taekwondo WT a fost obținut de Loredana în urma rezultatelor obținute la Campionatul Moldovei și la Campionatul Jocurilor Balcanice.

Pascari CLUB

Anterior, sportiva a obținut de opt ori locul I la Campionatul Republicii Moldova și ne-a reprezentat țara la calificările pentru Jocurile Olimpice, Europene și Mondiale.

Loredana Porcescu este o tânără de 19 ani din Chișinău, care, în prezent, își face studiile la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Pasiunea sa pentru taekwondo a apărut pe când avea vârsta de 10 ani.

„Totul a început de la vizualizarea unui videoclip pe YouTube de la Jocurile Olimpice din 2012, unde reprezentata Chinei a cucerit medalia de aur, iar eu am rămas impresionată de frumusețea victoriei”, spune Loredana.

Totuși, și fratele său mai mare practica acest tip de arte marțiale, exemplul lui fiind pentru Loredana încă un motiv de a-și începe cariera de sportivă.

Din spusele tinerei, în viitor, speră să mai obțină victorii similare reprezentându-și țara la competiții de rang mai înalt precum Jocurile Universitate, care se vor desfășura în luna iulie a anului următor, și următoarele Jocuri Olimpice.

„Antrenorii mei –  Pascari Valdislav și Pascari Veaceslav – depun efort maxim pentru a mă pregăti pentru următoarele competiții. Susținerea lor mereu a fost cea mai mare motivație a mea și le mulțumesc pentru profesionalism, sprijin și grijă acordate. De asemenea, aș dori să mulțumesc și SSS Nr. 6 de Taekwondo WT pentru sponsorizarea participării la Jocurile Balcanice”, spune Loredana.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente