image
Sursa foto: jurnal.md

Doi tineri reținuți la vama Leușeni; Dețineau acte românești falsificate

Doi tineri vor fi cercetați penal pentru deținerea și utilizarea actelor oficiale contrafăcute. Incidentele au fost consemnate în ultimele 48 de ore, în punctul de trecere a frontierei Leușeni.

Pentru autorizarea intrării în Republica Moldova la pista de control s-au prezentat, la intervale diferite de timp, două autocare cu pasageri ce se deplasau din Franța și Spania în Republica Moldova.

Printre călători se aflau doi tineri de 21 și 20 de ani. În timpul verificărilor actelor de călătorie, pasagerii s-au legitimat în baza pașapoartelor moldovenești valabile. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unor controale suplimentare. Drept urmare, în buzunarul scurtei unui pasager, și în husa telefonului celuilalt călător s-au depistat două cărți de identitate românești cu premise rezonabile de falsificare. În cadrul verificărilor cu tehnica din dotare s-a observat că actele nu întrunesc condițiile unui document autentic, inclusiv absența elementelor de protecţie. 

Audiați, conaționalii au recunoscut că și-au perfectat documentele prin intermediari, în timp ce se aflau la muncă în străinătate. Pentru asemenea servicii au achitat 100 și 250 de euro.

Documentele cu pricina au fost transmise către laboratorul de expertiză pentru stabilirea legalității acestora și încadrarea juridică a faptelor. În continuare se vor desfășura cercetări pentru elucidarea circumstanțelor și atragerea la răspundere corespunzătoare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: