image
Sursa foto: foto simbol

VIDEO: Moldovenii aleg să petreacă ultima zi a anului în cele mai diverse şi neobişnuite locuri

Moldovenii aleg să petreacă ultima zi a anului în cele mai diverse şi neobișnuite locuri. De la zonele muntoase - până la destinațiile exotice, fiecare alege țara unde va sărbători revelionul, în funcție de buzunar. Anul acesta pe primul loc în topul preferințelor se numără stațiunea montană Bukovel și plajele din Egipt.

„Anul acesta gusturile sunt diferite, cineva optează pentru zonele muntoase cum ar fi România sau Bukovel, dar sunt și turiști care optează pentru city break-uri în Istanbul sau pentru Egipt și deja țările exotice", afirmă Dorina Zdorovețchi, director al unei agenții de turism.

Din cauza restricțiilor impuse de autoritățile din România în preajma sărbătorilor de iarnă, anul acesta moldovenii au schimbat munții din România, cu cei din Ucraina, unde pot ajunge doar cu un test rapid antigen.

„Din păcate, am fost nevoiți să anulăm foarte multe rezervări din motiv că turiștii nu erau vaccinați, iar pentru cei nevaccinați se impunea o carantină în România. România a fost mereu printre preferințele moldovenilor, respectiv vânzările spre România au scăzut dramatic, aproximativ 90 la sută. Cei care nu sunt vaccinați și nu doresc să se vaccineze aleg o altă destinație. Bukovel-ul este pe primul loc, anul acesta după vânzări, deoarece este ușor de ajuns, dacă ai vaccin este bine, dacă nu, atunci cu un test antigen poți pleca în Bukovel" , relevă Dorina Zdorovețchi.

Prețurile sunt mari pentru revelion, dar de câteva ori mai mici dacă optezi pentru un sejur după sărbători.

Dacă e să luăm de revelion, atunci prețurile încep de la 400 - 500 de euro pentru o persoană, iar dacă în afara revelionului, atunci avem oferte de la 150 de euro de persoană.

De câțiva an,i printre destinațiile favorite ale moldovenilor este Egiptul.

„Cursele avia spre Egipt 90 la sută sunt deja full. Practic, hoteluri libere, unde să mai găsim o odaie nu sunt. Cererea este foarte mare și ne bucură foarte mult acest lucru. Dacă ai rezervat din timp, atunci au fost oferte și de 500 - 600 de euro pentru o persoană. Acum în pripă, pentru că au rămas foarte puține bilete avia și puține hoteluri, prețurile încep de la 800-1.000 de euro de persoană spre Egipt", mai spune managera companiei de turism.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în primele nouă luni ale acestui an, agențiile de turism şi tur-operatorii au oferit servicii turistice pentru 264 de mii de turiști și excursioniști, adică de 3,2 ori mai multe comparativ cu perioada similară a anului 2020.

Noutăţile partenerilor

comentarii: