Un tânăr, reținut pentru că ar fi sustras telefon, acte și bani dintr-o vulcanizare: Acesta nu este la prima abatere

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, originar din raionul Sîngerei, a fost reținut de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sectorului Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, pentru comiterea unui furt dintr-o vulcanizare amplasată pe strada Doina. Acesta nu este la prima abatere anterior fiind judecat pentru infracțiuni similare, comunică polițiștii.

Foto: Captură video

Potrivit poliție, cazul a avut loc în luna septembrie a anului curent, când individul a pătruns în interior prin acces liber și a sustras un telefon mobil de model „Xiaomi”, haine și un portmoneu cu acte, carduri și bani. Prin acțiunile date, suspectul a cauzat un prejudiciu material în sumă totală de 16 500 lei.

Astfel, urmare a acțiunilor întreprinse, suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat, reținut și escortat la inspectorat, pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina. O parte din bunuri au fost recuperate și returnate proprietarului.

Actualmente el este cercetat penal în stare de arest pentru furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

Video cu mărturiile acestuia le găsiți AICI.


Pub