Dulciuri cu termenul expirat urmau să ajungă în cadourile pentru copii: Polițiștii au ridicat 87 de cutii

Polițiștii din cadrul Direcției Investigații „Nord” a INI al IGP, în comun cu ANSA, au efectuat verificări la mai mulți agenți economici din nordul țării, care dețin activitatea de fabricare, distribuire și comercializare a unor produse alimentare. În cadrul verificărilor, au fost depistate produse alimentare care au termenul de valabilitate expirat, dar erau expuse spre comercializare, fiind ambalate în cutii cu cadouri pentru copii. În urma verificărilor au fost ridicate 87 de astfel de cadouri, în valoare totală de 7000 lei.

Foto: Polițiia Republicii Moldova

Dacă agenții economici vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă amendă de la 1200 de lei până la 4500 de lei cu sau fără privarea de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 6 luni la un an pentru falsificarea şi contrafacerea produselor, dar și amendă de la 3000 de lei până la 6000 de lei pentru comercializarea mărfurilor cu termenul de valabilitate expirat.

În același timp, un bărbat de 61 de ani, originar din orașul Dondușeni, este cercetat în stare de libertate, pentru fabricarea și comercializarea produselor alcoolice contrafăcute. În scopul deconspirării și documentării bărbatului, la 24 decembrie curent, polițiștii din cadrul Direcției investigații „Nord” a INI al IGP, au efectuat percheziții, planificate și autorizate, la domiciliul și mijloacele de transport ale acestuia.

În timpul perchezițiilor, polițiștii au depistat 14 vase din plastic, cu volum de 20 de litri fiecare, în care se afla lichid, de culoarea chihlimbarului, dar și incolor, cu miros specific de alcool. De asemenea, 50 de sticle cu volum de 1,5 litri, erau deja pregătite pentru a fi livrate cumpărătorilor, iar alte 1400 de sticle urmau a fi pregătite. În total a fost ridicată o cantitate de 355 de litri de alcool.

Valoarea bunurilor ridicate se estimează la suma totală de 50.000 lei.


Pub