UNInterviu cu Vadim Ceban, dezvăluiri din spatele negocierilor cu Gazprom, prognoze pentru 2022 și un tarif de sub 11 lei: Nu am așa certitudine, să nu fie mai mult

MoldovaGaz a prognozat pentru următoarele 14 luni un preț mediu de procurare a gazelor naturale de 430 de dolari pentru mia de metri cubi. Acest lucru este valabil însă doar în cazul în care prețurile de la burse nu o vor lua razna în 2022 și poate chiar vor scădea. Indiferent de fluctuațiile, puțin probabil să vedem un tarif mai mic de 11 lei pentru consumatorii casnici. „Să nu fie mai mult”, a declarat Vadim Ceban, invitatul emisiunii UNInterviu pentru UNIMEDIA.

Foto: UNIMEDIA

 Președintele companiei face dezvăluiri despre modul în care au decurs negocierile cu Gazprom și crede că Moldova a obținut tot ce se putea în cadrul acestora. „Eu consider că formula este una bună, iar despre alte state ce se discută, nimeni nu a văzut cu adevărat acele contracte și formulele pe care le-au agreat”, a precizat oficialul.

Cât despre auditul las MoldovaGaz ce urmează a fi realizat de Curtea de Conturi, președintele companiei are o părere personală aparte. „Nu cred că e corect și chiar nu este ca o companie, care nu utilizează banul public, să fie supusă auditului de către Curtea de Conturi. Este o decizie politică, dar noi oricum vom oferi toate cele necesare pentru realizarea acestui control”, a spus Ceban.

Aflați din interviu de ce MoldovaGaz nu a depozitat și în acest an gaze naturale în Ucraina, așa cum a făcut-o în 2020, va fi sau nu publicat contractul cu Gazprom, dar și despre demiterea „celor deștepți” care au încercat să modifice datele din facturi pentru a achita volume mai mari la tariful vechi:


Pub