‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleConstrucția serei de 100 de mii de euro la CAI Ungheni - finisată

Construcția serei de 100 de mii de euro la CAI Ungheni – finisată

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În cadrul Colegiului Agroindustrial Ungheni zilele acestea a fost finisată construcția unei sere cu suprafața de 320 de metri pătrați.

Sera dispune de toate echipamentele necesare pentru a crea un microclimat optim pentru cultivarea plantelor folosind metode intensive de producere.

Toți parametrii climatici și sistemele din seră vor fi monitorizați și controlați cu ajutorul unui computer.

Sera este echipată cu sisteme de creștere hidroponice de ultimă generație, precum și cu un sistem eficient cu pat ridicat.

În seră vor fi cultivate roșii, castraveți, ardei, vinete și alte legume. Plantele vor fi alimentate prin sistemul de irigare prin picurare. Randamentul în astfel de sisteme poate fi de 2-4 ori mai mare decât în agricultura tradițională.

Totodată, sera este dotată și cu un sistem cu jgheaburi pentru căpșuni – sistem în care căpșunile cresc în tăvi speciale umplute cu diferite tipuri de substraturi.

‹ adv ›

Planta primește nutriție prin irigare prin picurare, conform exemplului de mai jos:

Avantajul serelor hidroponice

Randamentul sistemelor hidroponice instalate este de 20 de ori mai mare decât cultivarea în sol. Utilizarea apei este cu 70% mai mică decât în ​​agricultura tradițională, deoarece apa circulă într-un circuit închis.

Ciclul de creștere al plantelor este de 2 ori mai rapid decât în ​​agricultura tradițională. Astfel, elevii de la CAI Ungheni vor învăța cum se realizează producerea culturilor în sere performante dispunând de toate cele necesare.

‹ adv ›

Vezi aici și Ferme verticale și sere hidroponice – costurile necesare la instalare și întreținere.

Investițiile sunt realizate în cadrul Proiectului „Livada Moldovei” inițiat de Guvernul Republicii Moldova și sprijinit de Banca Europeană de Investiții.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›