image
Sursa foto: privesc.eu

Dinu Plângău spune că va contesta clasarea proceselor penale în cazul judecătorilor Musteață și Cernat

Fostul deputat Dinu Plângău, autorul sesizării adresate Procuraturii pe numele judecătorilor Dorel Musteață și Nina Cernat, afirmă că va contesta ordonanța de clasare a proceselor penale vizându-i pe cei doi magistrați.

„Ca autor al sesizării adresate Procuraturii pe numele judecătorilor Dorel Musteață și Nina Cernat, constat că mi-au fost încălcate mai multe drepturi procesuale. Se pare că cineva a ajuns și la niște procurori, la fel cum anterior au ajuns și la cei de la SIS, impunând instituția să-și schimbe părere la doar câteva ore distanță. Fără a primi Ordonanța de neîncepere a urmăririi penale și fără a fi chemat măcar o singură dată pentru a completa informațiile din sesizare, Procuratura a emis o ordonanță în formă de comunicat de presă pentru a curăța imaginea acestor slugi politice care se autointitulează și auto prelungesc mandatele de membri în CSM”, a comentat fostul deputat.

„Aceste slugi au slujit regimul lui Plahotniuc, după au cochetat cu Dodon, iar azi au primit o impunitate și de la PAS. Nu în zadar unii deputați își rup cămașa pentru acești judecători pe la TV. Toate se întâmplă de sărbători, cu ideea că toată lumea va trece cu vederea această ilegalitate. Voi solicita să-mi fie prezentată ordonanța pentru a o putea contesta în conformitate cu legea. Timpurile și culorile politice se schimbă, foarte rapid se schimbă. Va veni timpul când foarte mulți vor da cu subsemnatul, iar până atunci, vom lupta în instanțele controlate de baronul justiției. Cu Musteață și Cernat pe post de reformatori, cu avocatul lor Grădinaru, cu influența lui Morari la PA, cu Podarilov la MAI, reforma justiției este sortită eșecului și nu știu dacă mai crede cineva în sinceritatea „reformatorilor” cu asemenea numiri și impunitatea ce este oferită. Se pare că nici în perioada vremurilor bune legea nu mai e egală pentru toți. Avem o lege pentru muritorii de rând și o altă lege pentru baroni ce crapă în avuții, terenuri, case și mașini”, a mai adăugat Dinu Plângău.

Amintim că Procuratura Anticorupție a fost dispus refuzul în pornirea urmăririi penale în privința judecătorilor Dorel Musteață și Nina Cernat, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, iar procesele penale inițiate au fost clasate.

„Soluția de refuz în pornirea urmării penale în privința magistraților a fost dispusă de către procurori, deoarece în rezultatul probatoriului administrat s-a constatat că faptele imputate acestora nu întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor prevăzute de legea penală”, a precizat PG.

Noutăţile partenerilor

comentarii: