S-au împiedicat chiar la start: Președinta Comisiei de Evaluare a lui Stoianoglo a scris cerere de demisie. Ce motive invocă

Președinta Comisiei de Evaluare a Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, se retrage. O cerere în acest sens a fost depusă la CSP, invocând „motive familiale”. Convocați în ședință, Consiliul Superior al Procurorilor au decis amânarea acestui subiect de pe ordinea de zi.

Foto: magistrat.md

„În adresa CSP a parvenit o adresare de la Lidia Bulgac, președinta și membra Comisiei de Evaluare a lui Stoianoglo, prin care își expune motivul retragerii din calitățile respective în legătură cu anumite motive familiale”, a spus un membru CSP.

Subiectul a fost amânat din motiv că regulamentul cu privire la activitatea acestei comisii nu prevede un astfel de mecanism de retragere.


Fosta președintă interimară a Curții de Apel Chișinău, Lidia Bulgac, a fost primul membru desemnat de Consiliul Superior al Magistraturii în Comisia pentru evaluarea Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței extraordinare a CSM.

Lidia Bulgac a fost numită președintă interimară a Curții de Apel Chișinău la 7 august 2019.

În ședința CSM din 17 august 2020, cu 10 voturi pro, membrii Consiliului au aprobat demisia Lidiei Bulgac din funcția de președintă interimară a Curții de Apel Chișinău. Totodată, a fost acceptată și cererea de demisie din funcția de judecător.


Pub