(foto) Podul de pe șoseaua M1, din preajma pieței Pruncul din Chișinău, a fost deschis pentru circulație

20211228-_M4_9735
Foto: gov.md

Circulația pe noul pod rutier de pe șoseaua Balcani, la kilometrul 95-96 al autostrăzii M1, a fost deschisă. Podul a lărgit cu două benzi de circulație porțiunea de centură a Chișinăului și fluidizează traficul din zonă. Costul lucrărilor a fost de circa 71 milioane de lei, bani alocați din Fondul Rutier al Republicii Moldova.

Podul peste râul Bâc și peste calea ferată are o lungime de 60 de metri și va reduce timpul de călătorie pentru șoferi, mai ales pentru cei care fac naveta din localitățile Ghidighici, Vatra, Grătiești și alte suburbii.

gov.md

Construcția podului a început în 2016 și urma să fie finalizată în vara anului 2020. Odată cu numirea noului Guvern, în august, curent, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a întreprins măsuri active pentru a accelera lucrările aflate în întârziere, astfel încât până la sfârșitul anului 2021 podul să fie funcțional.

Deschiderea podului face parte dintr-un proiect mai amplu, care prevede lărgirea porțiunii de centură M1 Pruncul-Cricova la patru benzi, construcția unei intersecții denivelate cu strada Petricani, construcția unor benzi de virare la stânga sub podul inaugurat azi, pentru a separa fluxurile de transport.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente