La Orhei se circulă în condiții de iarnă. Drumarii lucrează la capacitate maximă la deszăpezirea drumurilor

Pentru siguranța locuitorilor municipiului Orhei, peste 60 de angajați ai Întreprinderii Municipale „Servicii Comunal-Locative” și peste 25 de utilaje au funcționat la capacitate maximă, noaptea trecută, dar și în această dimineață la deszăpezirea drumurilor și pentru a pentru a evita blocarea traseelor.

Foto: orhei.md
Primele au fost curățate drumurile principale, cele aflate în pantă și care duc spre spitale, grădinițe, școli și alte instituții importante.

Și trotuarele pe unde merg mulți pietoni sunt deszăpezite cu utilaje echipate cu perie. De asemenea, atât pe străzi, cât și pe trotuare sărărițele împrăștie material antiderapant (amestec de sare și nisip), pentru a evita formarea poleiului. În ultimele 24 de ore au fost împrăștiate peste 200 de tone de material antiderapant.

Colaboratorii Gărzii Populare îi ajută pe oameni să traverseze strada la trecerile de pietoni de lângă școli și grădinițe.

În acest moment, nicio stradă nu este închisă. Transportul public circulă conform programului stabilit.

Reprezentanții Primăriei Orhei îi îndeamnă pe conducătorii auto să circule cu prudență, pentru a evita accidentele rutiere. De asemenea, șoferi sunt sfătuiți să nu parcheze pe străzile şi bulevardele pe unde acționează utilajele de deszăpezire.





Pub