Două troleibuze s-au ciocnit la stație. Deputat PAS: În loc de poze cu ghirlande, primarul să se apuce de deszăpezire

Două troleibuze s-au ciocnit la o stație de la Telecentru, din apropierea Cinematografului Gaudeamus. Deputatul PAS, Radu Marian, a venit cu un comentariu în urma acestui accident. „Primarul să facă pauză de la postat poze cu ghirlande și să mobilizeze la maxim serviciile de deszăpezire”, susține Radu Marian. Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că „Exdrupo și alte regii lucrează non-stop”.

Foto: Fb/ GBM Online

Troleibuzele ar fi alunecat pe gheață formată pe drum.

„Șoferi, fiți atenți - dublați spațiul pentru frânare, iar primarul să facă pauză de la postat poze cu ghirlande și să mobilizeze la maxim serviciile de deszăpezire, în special în zonele stațiilor de oprire a transportului public”, a scris Marian pe rețele.

Edilul capitalei a anunțat la ședința de astăzi a Primăriei că „se lucrează continuu”.

„Echipele specializate de la Exdrupo, Spații Verzi și Direcția Locativ Comunală sunt antrenate în teren pentru a curăța drumurile principale, secundare și accesele spre suburbii, se intervine pe trotuare, în curțile blocurilor și în stațiile de așteptare.

În ultimele 24 de ore, ÎM Regia Exdrupo a intervenit pe drumurile din oraș și pe căile de acces spre suburbii, cu 21 de autospeciale, fiind împrăștiate 974 tone de antiderapant (nisip cu sare) și 100 tone de sare.

Pe parcursul zilei de astăzi, drumarii vor interveni la prevenție și deszăpezire cu 15 autospeciale.

În același timp, Direcția locativ-comunală a intervenit mecanizat de la ora 02.00, cu 45 de utilaje cu lamă, perie și sărăriță, pe trotuare și în curțile blocurilor, fiind împrăștiate 100 tone de sare. De la ora 05:00, la deszăpezire au fost antrenați 400 de muncitori, care activează în curțile blocurilor și pe trotuare.

Am solicitat serviciilor responsabile de gospodărirea drumurilor să monitorizeze situația pe teren și să intervină.

Îndemnăm automobiliștii să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util”, a declarat Ceban.

Acesta atenționat agenții economici din Chișinău și gestionarii de imobile „să-și curețe zăpada de pe teritoriul din fața blocurilor”.



Pub