Nu-i sperie nici iarna. Peste 20 de șoferi, prinși băuți la volan în acest weekend, iar alți 369 au depășit limita de viteză

Circa 1700 de conducători auto au fost sancționați în acest weekend, pentru că au neglijat regulile de circulație rutieră. Dintre aceștia, 22 de șoferi au fost prinși băuți la volan.

Foto: Facebook/ INSP

Peste 1000 de polițiști ai Inspectoratului Național de Patrulare s-au aflat la datorie pe traseele din țară, în zilele de weekend. În rezultat, aproximativ 1700 de șoferi s-au ales cu sancțiuni, pentru că au încălcat regulile de circulație rutieră. Dintre aceștia:

- 22 de conducători auto au fost depistați și înlăturați de la conducerea mijlocului de transport, fiind în stare de ebrietate;

- 642 de șoferi nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră;

- 369 de conducători auto au depășit limita de viteză stabilită pe sectorul de drum;

- 168 au încălcat regulile de oprire şi neacordare de prioritate pietonilor;

- 140 de pietoni au fost sancționați pentru traversarea străzii în locuri interzise;

Pe întreg teritoriul țării, în decurs de 72 de ore s-au comis 34 de accidente rutiere, în rezultatul cărora 58 de persoane s-au ales cu diverse traumatisme.

La fel polițiștii, au intervenit în 221 de cazuri, apeluri parvenite la Serviciul unic 112.

„Nu ezitați să apelați numărul unic 112 ori de câte ori aveți nevoie. De asemenea, respectați cu strictețe regulile de circulație rutieră, nu vă puneți în pericol viața dumneavoastră și pe a celorlalți participanți la trafic”, îndeamnă INSP.


Pub