Maia Sandu și Zelenski, președinții care nu vor participa la Summitul de la Sankt Petersburg, organizat de Putin: Motivul invocat de șefa statului

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că nu a primit invitație oficială la summit-ul care va avea loc săptămâna aceasta la Sankt Petersburg. „Oficial noi nu am primit nicio invitație. Dar dacă vom primi, vom vedea, depinde de agendă și condițiile concrete”, a spus președinta în cadrul unei emisiuni de la RTR Moldova.

Foto: gov.md

„Eu consider că întrebările trebuie discutate la nivel înalt când este înregistrat suficient progres pentru ca să se ajungă la o înțelegere, măcar pe un subiect. Trebuie să fie niște rezultate potențiale ca să aibă loc astfel de întrevederi. Până când, guvernarea lucrează pe fiecare întrebare și sperăm că vor fi unele rezultate”, susține Maia Sandu despre vizita în Rusia.

Referitor la summitul de la Sankt Petersburg aceasta spune că „nu a fost invitație oficială”, iar dacă va fi „depinde de agendă și condițiile concrete” dacă va participa sau nu.

„Eu la unele summituri particip, la unele - nu. Aceasta depinde de agendă, dacă este una ce vizează țara noastră eu voi participa”, a precizat președinta.

Nici președintele Ucrainei, Volodimir Zelenschi nu varticipa la întrevedere. „El poate să o facă, dar nu cred că va vrea”, a declarat pentru presa rusă, consilierul președintelui Federației Ruse.

Summitul neoficial al liderilor de state din CSI va avea loc în perioada 28-30 decembrie. Aceasta este organizat la inițiativa președintelui rus, Vladimir Putin, arată comunicatul emis de preșenția Federației Ruse.


Pub