Hotelierii români, cu gândul la banii turiștilor moldoveni. Restricțiile le afectează rezervările

27 Dec. 2021, 12:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Dec. 2021, 12:34 // Actual //  Lupu Eduard

Noile măsuri privind accesul în România pentru a limita răspândirea Omicron afectează circulaţia a mii de turişti moldoveni, care au deja rezervări pentru vacanţe în România, afirmă Corina Martin, preşedintele de onoare al Asociaţiei Patronale Resto Constanţa, citată de presa din România.

Aceştia aveau rezervări pentru perioade cuprinse, în marea majoritate, între 3 şi 12 ianuarie 2022, pentru petrecerea Sărbătorilor pe rit vechi.

Astfel, românii şi cetăţenii europeni care vin din ţări din afara UE trebuie să aibă un test negativ PCR pentru COVID-19, făcut cu 48 de ore înainte, spre deosebire de aceia care sosesc din ţări ale UE, caz în care testul PCR poate fi făcut cu cel mult 72 de ore înainte.

În cazul turiştilor moldoveni care au achiziţionat deja vacanţe în România şi care deţin vouchere de cazare de la agenţiile de turism moldovene sau româneşti, vorbim de un procent de aproape 100% turişti vaccinaţi, pentru că acestea au fost condiţiile înscrierii în vacanţele pentru România, aşa cum erau anunţate restricţiile cu 1-2 luni înainte, când a început de fapt munca agenţiilor de turism de concepere a pachetelor turistice, de promovare şi de vânzare a lor. Reducerea la maximum 48 de ore a termenului în care poate fi efectuat testul PCR, pentru turişti vaccinaţi şi copiii peste 12 ani ai acestora, care de asemenea trebuie supuşi testului PCR – consider că trebuie reanalizate şi reconfigurate şi facem această solicitare în special pentru cei care pot dovedi voucherul de cazare în România, ca turişti, sau dovada participării într-o excursie de grup organizată”, a precizat Martin.

Operatorii turistici din România spun că asigură securitate maximă or, cei care au făcut rezervări sunt vaccinați

„Ne străduim să asigurăm securitate maximă şi rezervări au avut în exclusivitate cei vaccinaţi. Domeniul turismului a fost cel mai grav afectat şi orice decizie urmează a lua în consideraţie şi acest aspect. Astfel, propunem că pentru cei vaccinaţi cu vaccin recunoscut în UE să fie exclus suplimentar şi testul PCR”, a mai precizat Martin.

Românii şi alţi cetăţeni din UE care vin din ţări terţe, deci din afara Uniunii, vor prezenta un test RT-PCR obţinut cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei. Cei care nu sunt vaccinaţi vor intra în carantină timp de 10 zile. Cei care vin din alte ţări, dar din spaţiul UE, vor continua să prezinte, ca şi până în prezent, certificatul verde, care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR, obţinut cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 20:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 20:28 // Actual //  Lupu Eduard

Moldovagaz urmează să solicite o reducere a tarifului pentru gazul natural, conform anunțului făcut de directorul companiei, Vadim Ceban, cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Cererea va fi depusă mâine, pe data de 26 aprilie, la Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE), în speranța de a aduce un beneficiu semnificativ consumatorilor finali. Cu toate acestea, Ceban nu a oferit detalii precise în legătură cu mărimea estimată a reducerii tarifului.

În data de 23 aprilie, membrul Consiliului Energocom, Alexandr Slusari declara că prețul gazului vândut de Energocom către Moldovagaz ar urma să fie între 300-350 dolari pentru mia de metri cubi, în luna mai.

Tariful la gaz pentru consumatorii casnici s-a redus cu 19,9%, la 14,47 cu TVA inclus, potrivit deciziei ANRE aprobată în cadrul ședinței de astăzi, 21 februarie.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău