image
Sursa foto: captură video

VIDEO: Expoziția troleibuzelor procurate de Primăria Chișinău în ultimii doi ani; Investiția se ridică la 245 de mil. de lei

În incinta Parcului de troleibuze nr. 3, avut loc astăzi o expoziție a unităților de transport public, achiziționate în ultimii doi ani de municipalitate.

În ultimii doi ani, municipalitatea a achiziționat sau a asamblat 82 de unități pentru a suplini parcul rulant al Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău”, cu unități moderne și a spori calitatea serviciilor de transport pentru cetățeni.

Zilnic, cu troleibuzul sunt transportați cca 400000 de călători din municipiul Chișinău. Valoarea totală a investiției în acest scop este de 245 de milioane de lei.

ANUL 2020: - 40 de troleibuze clasice - (20 de tip AKSM din Belarus și 20 rulate, de model Skoda 24 Tr-Irisbus, achiziționate din Riga, Letonia); 10 troleibuze articulate (5 de tip AKSM și 5 de model Ganz Solaris Trollino, rulate, achiziționate din Riga);

ANUL 2021: - 20 de troleibuze clasicel AKSM ; - 10 troleibuze AKSM cu propulsie autonomă; 2 troleibuze articulate, rulate de model VDL Phileas Trolley, achiziționate din Italia.

Toate unitățile de transport achiziționate sunt dotate cu sisteme de supraveghere video și aer condiționat, podea joasă, cu platformă rabatabilă.

Primăria Chișinău precizează că, până pe 31 decembrie, la Chisinau vor ajunge încă 20 de troleibuze clasice AKSM, procurate din Belarus, care urmează a fi asamblate la Atelierul de reparație și asamblare al RTEC.

Noutăţile partenerilor

comentarii: