Eșecurile și realizările Maiei Sandu într-un an de mandat: „Vaccinarea slabă anti-Covid este eșecul tuturor, inclusiv al autorităților”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a prezentat realizările, dar eșecurile, după un an de la preluarea mandatului de preşedintă. „Acest an a fost cu bune și cu mai puțin bune, a fost un an în care s-au produs schimbări majore pentru că în acest an împreună cu cetățenii noi am reușit să alungăm de la guvernare mulți oameni corupți care de-a lungul timpului și-au bătut joc de popor”, a declarat Sandu, la Bună Seara de la Moldova 1.

Foto: facebook

„Acest an a fost cu bune și cu mai puțin bune, a fost un an în care s-au produs schimbări majore pentru că în acest an împreună cu cetățenii noi am reușit să alungăm de la guvernare mulți oameni corupți care de-a lungul timpului și-au bătut joc de popor. În acest an am pus temelia schimbării, am început să facem ordine sigur că avem încă foarte multe lucruri de făcut până să ajungem la starea de lucru la situația pe care ne dorim cu toții. Au fost și momente grele pentru că avem pandemie în continuare și pentru că au fost pierderi de vieți omenești, am avut și de suportat cheltuieli economice din cauza acestei pandemii. Din cauza pandemii a venit și criza economică în special cea care a generat creșteri de prețuri. Deci sigur a fost și lucruri bune, dar au fost și multe dificultăți”, a menționat Maia Sandu.

Totodată, președinta susține că vaccinarea slabă este „eșecul nostru al tuturor, dar inclusiv al autorităților”.

„Acesta este probabil un eșec, dacă vorbim de eșecul acestui an. Este eșecul nostru al tuturor, dar inclusiv al autorităților ,pentru că am fost prima țară care am adus vaccin și am asigurat acces la vaccin, dar au fost câteva luni atunci din primăvară în care oamenii au venit să se vaccineze, după care a fost și situația politică, campania, după care a scăzut numărul de infectări și iată în perioada asta din vară când nu s-au făcut eforturi de promovare a vaccinării au pătruns foarta multă informație de dezinformare și până am ajuns în toamna când a venit noul guvern deja foarte multă lume citise tot felul de basme despre acest vaccin”, a mai menționat Sandu.

La aproape un an de mandat, Maia Sandu, a lansat un filmuleț despre realizările sale, dar și ale partidului de guvernare - PAS.

La 15 noiembrie 2020, candidata PAS, Maia Sandu, a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova.


Pub