(video) Trei bărbați, prinși în flagrant: Au pescuit ilegal 103 kilograme de pește

În cadrul unei operațiuni desfășurate pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite în apele de frontieră, au fost prinși, în flagrant, trei bărbați care, pentru a-și ascunde activitățile ilegale, au sustras mijloacele speciale de supraveghere a frontierei.

Foto: Polițiia de Frontieră

Potrivit informațiilor, la data de 23 decembrie 2021, în urma obținerii unei informații operative, angajații Direcției regionale Est au inițiat documentarea unui grup de persoane specializat pe pescuit ilicit în apele de frontieră a râului Nistru. Astfel, în ziua organizării flagrantului, persoanele urmau să scoată din apele râului peștele depozitat în juvelnice sub formă de sac, confecționate din plasă, cu transportarea ulterioară a acestora în localitatea Palanca și transmiterea intermediarului pentru comercializare.

Din motivul identificării mijloacelor speciale de supraveghere a frontierei din dotarea Poliției de Frontieră, făptașii și-au întrerupt activitatea ilicită planificată și au hotărât să șteargă urmele prin sustragerea echipamentului.

Ca urmare a acțiunilor de căutare au fost identificați trei cetățeni moldoveni cu vârstele cuprinse între 21 și 50 ani, toți locuitori ai satului Palanca. Aceștia și-au recunoscut vina și au predat benevol mijloacele speciale sustrase. În noaptea trecută din Nistru au fost scoase două juvelnice cu 103 kg pește de diferite specii și trei plase de pescuit, pe care bărbății le foloseau la pescuitul ilicit.

La fel, peștele și echipamentul de pescuit au fost transmise Inspectoratului pentru Protecția Mediului Ștefan Vodă, iar cazul de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate - deferit Inspectoratului de Poliție Ștefan Vodă, conform competenței.



Pub