(foto, video) Cum ar trebui să arate anul 2022 potrivit cărților, filmelor sau jocurilor din trecut

blade111
Foto: Blade Runner Black Out 2022

Am fost curioși să vedem cum alții din trecut vedeau anul 2022, de aceea am căutat unde anul 2022 figurează în cultura pop și iată ce am găsit.

The Purge (2013)

În 2014, un partid politic totalitar numit „Noii Părinți Fondatori ai Americii” este votat în funcție în urma unui colaps economic și adoptă o lege care sancționează „Epurarea”, un eveniment anual în care toate infracțiunile sunt legale și serviciile de urgență sunt suspendate temporar. Până în 2022, se spune că Statele Unite au devenit practic lipsite de criminalitate, ratele legale ale șomajului scăzând la 1%.

The Tomorrow War (2021)

În decembrie 2022, profesorul de biologie și fosta Beretă Verde, Dan Forester, nu reușește să obțină un loc de muncă la Laboratorul de Cercetare al Armatei. În timpul difuzării Cupei Mondiale, soldații din anul 2051 sosesc pentru a avertiza că, la vremea lor, omenirea este pe cale de dispariție din cauza unui război cu invadatorii extratereștri, denumiți „Whitespikes”.

Blade Runner Black Out (2017)

În 2022, la trei ani după evenimentele din Blade Runner, Tyrell Corporation a dezvoltat noua linie de replicanți Nexus-8, care posedă acum o durată de viață naturală, nelimitată, echivalentă cu cea a unui om obișnuit. Acest lucru provoacă o reacție masivă în rândul populației umane, care începe să vâneze și să ucidă replicanții, văzându-i drept o amenințare foarte credibilă pentru umanitate. Unul dintre acești replicanți, Trixie, este atacată de un grup de bandiți, dar este salvată de Iggy, care îi dezarmează și îi ucide fără efort. Iggy îi dezvăluie că obișnuia să fie soldat pe o planetă numită Calantha, dar a părăsit când și-a dat seama că soldații inamici cu care luptase și cu care i-a ucis erau și ei replicanți.

Soylent Green (1973)

În 2022, Pământul este suprapopulat și total poluat; resursele naturale s-au epuizat iar hrana populatiei este asigurata de Soylent Industries, companie care produce un aliment format din plancton din oceane. În New York City, când membrul consiliului de administrație al lui Soylent, William R. Simonson, este ucis aparent de un hoț în Chelsea Towers West, unde locuiește, eficientul detectiv Thorn este desemnat să investigheze cazul împreună cu partenerul său Solomon „Sol” Roth. Thorn vine în apartamentul elegant și îl întâlnește pe garda de corp a lui Simonson, Tab Fielding, și cu „mobilierul” (femeia care este închiriată împreună cu apartamentul) Shirl și detectivul concluzionează că executivul nu a fost victima unei spargeri, ci a fost executat. Mai mult, el descoperă că guvernatorul Santini și alți oameni puternici vor să perturbe și să pună capăt investigației lui Thorn. Dar Thorn își continuă munca și descoperă un secret bizar și tulburător al ingredientului folosit la fabricarea Soylent Green.

Among Shadows (2019)

13 noiembrie 2022: Acționând sub conducerea cuiva necunoscut, vârcolacii creează panica la Bruxelles atacând aleatoriu alergători. Ca parte a aceluiași complot, vârcolacul Randall Jackson îl împușcă pe vârcolacul Harry Goldstone, care lucrează la campania de realegere a președintelui Federației Europene, Richard Sherman. Randall fură dosarul de strategie al lui Harry pentru viitoarea dezbatere a lui Richard împotriva rivalului John Kilborn. Înainte de a muri, Harry o sună pe nepoata lui, anchetatoarea privată Kristy Wolfe, pentru a-i spune că Randall l-a atacat.

 

Jocul Year Zero

Povestea are loc în Statele Unite în anul 2022, care a fost denumit „Anul 0” de către guvernul SUA, fiind anul în care America a renascut. SUA au suferit mai multe atacuri teroriste majore, inclusiv atacuri asupra Los Angeles și Seattle. Ca răspuns, guvernul și-a acordat puteri de urgență și a preluat controlul absolut asupra țării. Guvernul SUA este acum o teocrație fundamentalistă creștină, menținând controlul asupra populației prin instituții precum Biroul de Moralitate și Prima Biserică Evanghelică din Plano și blocată într-un război aproape constant în străinătate împotriva agresorilor lor, cu scopul ascuns implicit de a-și extinde sferele de influență. Americanii trebuie să obțină licențe pentru a se căsători, a avea copii etc. Activitățile subversive pot duce la revocarea acestor licențe. Diszidenții dispar în mod regulat din casele lor noaptea și sunt reținuți în centre de detenție și sanatorii federale, dacă nu sunt executați.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente