image
Sursa foto: Getty Images

14 oameni au murit după ce două ambarcațiuni s-au scufundat în Marea Egee

14 oameni au murit după ce două ambarcațiuni cu migranți s-au scufundat în Marea Egee, a anunțat paza de coastă din Grecia.

Trei corpuri au fost recuperate şi 57 de persoane au fost salvate în urma unui naufragiu, vineri, în largul insulei Paros. Cu câteva ore mai devreme, alte 11 corpuri fuseseră recuperate după ce o ambarcațiune cu peste 100 de migranți s-a scufundat, joi, pe o mică insulă din sudul Greciei.

Aproximativ 90 de supravieţuitori - 52 de bărbaţi, 11 femei şi 27 de copii - au putut fi salvaţi şi evacuaţi vineri dimineaţă de pe această insuliţă situată la nord de Antikythera, scrie digi24.ro.

"Căutările şi operaţiunile de salvare continuă pentru că încă nu este clar câte persoane se aflau la bordul ambarcaţiunii înainte de a se scufunda", a precizat un responsabil al pazei de coastă elene.

Agenţia Naţiunilor Unite estimează că peste 2.500 de persoane au murit sau au dispărut pe mare încercând să ajungă în Europa între ianuarie şi noiembrie.

Aproape un milion de persoane, majoritatea refugiaţi sirieni, au ajuns în UE în 2015, după ce au călătorit din Turcia către insulele greceşti din apropiere.

Noutăţile partenerilor

comentarii: