Un nou tarif la energia electrică, furnizată de Energocom, aprobat: Vor fi sau nu afectați consumatorii finali?

Agenția Națională pentru Reglementare în Enrgetică )(ANRE) a aprobat astăzi prețul pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică S.A. „Energocom” în cuantum de 2,29 lei/kWh (fără TVA), cu 0,13 lei/kWh mai mic decât cel în vigoare. 

Foto: UNIMEDIA

Astfel, ANRE a aprobat prețul pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică S.A. „Energocom” în cuantum de 2,29 lei/kWh (fără TVA).

Hotărâre intră în vigoare din 1 ianuarie 2022 și poate fi contestată la autoritatea emitentă, în termen de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

În același context, Hotărârea Consiliului de administrație al ANRE din 20 noiembrie 2021 se abrogă.

„Aceasta nu va avea impact asupra tarifului energiei electrice livrate către consumatorii casnici sau non-casnici, care sunt în prezent în ariile de acoperire ale celor doi furnizori, în speță Premier Energy și FEE-Nord. Acestea sut tarife de referință pentru calculele financiare și interacțiunile financiare între toți operatorii producători de energie electrică și energie termică, dar și cei de distribuție și de furnizare”, a precizat Octavian Calmîc, Director ANRE.


Mai jos vedeți metoda de calcul a tarifului pentru energia electrică furnizată de Energocom.



La 20 noiembrie, Agenția Națională pentru Reglementare în Enrgetică a aprobat tariful provizoriu pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică S.A. „Energocom” în cuantum de 2,42 lei/kWh (fără TVA), cu 1,19 lei/kWh mai mult decât prețul în vigoare. Această majorare nu i-a afectat pe consumătorii casnici și non-casnici.


Pub