Cinci copii identificați neînsoțiți pe teritoriul Federației Ruse, repatriați în R. Moldova

În perioada 23-24 decembrie 2021, Ministerul Muncii și Protecției Sociale realizează misiunea de repatriere în Republica Moldova a 5 copii identificați neînsoțiți pe teritoriul Federației Ruse, care vor fi asigurați preponderent cu forme de protecție de tip familial. Pe parcursul anului 2021 au fost repatriați 16 copii identificați neînsoțiți de pe teritoriul Federației Ruse, Republicii Poloniei și Statelor Unite ale Americii.

Foto: Ministerul Muncii

Ulterior repatrierii, cei 16 copii au beneficiat de diverse forme de protecție, respectând interesul superior al acestora.

De asemenea, în perioada aprilie 2007 – 23 decembrie 2021, Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale a organizat 230 misiuni, în total fiind repatriaţi 483 copii, dintre care 195 fete şi 288 băieţi.

Procedura națională de repatriere a copiilor identificați neînsoțiți peste hotarele Republicii Moldova se realizează în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 948/2008 pentru aprobarea Regulamentului privind procedura de repatriere a copiilor şi adulţilor – victime ale traficului de fiinţe umane, a persoanelor aflate în situație de dificultate, precum şi a copiilor neînsoţiţi, având la bază notificările parvenite de la autoritățile competente din țara de destinație și fiind realizate cu suportul misiunilor diplomatice și consulare ale Republicii Moldova.


Pub