(doc) Vadim Krasnoselski vrea „reluarea dialogului în stagnare”. Ce mesaj i-a adresat Maiei Sandu

Așa-zisul lider al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, a venit cu o scrisoare către președinta țării, Maia Sandu. Acesta solicită „o întrevedere personală sau într-un format acceptat de ambele părți” pentru a restabili dialogul dintre cele două maluri ale Nistrului.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„Sunt convins că, acum, este posibil să rezolvăm problema istorică, să soluționăm unul dintre cel mai de durat conflict din Europa de Est”, arată textul scrisorii.

„la finele acestui an, voi mai face o încercare de a restabili dialogul cu partea dreaptă a Nistrului, pentru a rezolva problemele care s-au adunat de-a lungul timpului”, a declarat acesta.

Vadim Krasnoselski va conduce regiunea transnistreană pentru încă 5 ani. În cadrul scrutinului de la 13 decembrie, care nu a fost recunoscut de autoritățile de la Chișinău, acesta a obținut 79,4% din voturi.

Biroul politicii de reintegrare a declarat ilegale alegerile prezidențiale din stânga Nistrului.

Totodată, ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău, prin intermediul canalelor diplomatice, venit cu un apel către toți partenerii externi de a se abține de la delegarea observatorilor și participarea la acest proces nelegitim.

În ajun de alegeri, mai mulți reprezentanți ai instituțiilor civile din Rusia și membri ai organizațiilor pentru drepturile omului nu au fost lăsați să intre în Republica Moldova. Ministerul de Externe de la Chișinău a comentat situația.

„Experții individuali care doresc să participe la așa-numitele "alegeri" trebuie să se comporte ca un oaspete binevenit. Democrația este respectarea legilor și a comportamentului respectuos. Iar noi i-am avertizat politicos pe toți dinainte”, a declarat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al ministerului.


Pub