Gavrilița despre coridoarele verzi: Din cele publicate de Ceban, este un singur caz unde a fost pe undeva fluidizat traficul și am trecut și eu pe acel drum

Prim-ministra, Natalia Gavrilița, afirmă că se solicită coridoare verzi pentru fluidizarea traficului și ele „nicidecum nu încurcă”. Cu atât mai mult prim-ministra a declarat că din cele „publicate de Ceban, este un singur caz unde a fost pe undeva fluidizat traficul și am trecut și eu pe acel drum”, a spus aceasta în cadrul emisiunii Cutia Neagră.

Foto: Natalia Gavrilița/FB

„Ce înseamnă coridor verde? Un coridor verde este atunci când semaforul este controlat și îți permite să circuli. IGP-ul deja a venit cu clarificări, deci acest coridor verde se utilizează de Inspectoratul General a Poliției pentru fluidizarea traficului. Aceste coridoare verzi nicidecum nu încurcă traficului, îl fluidizează și se aplică atunci când sunt accidente.

În aceea ce a fost publicat de domnul Ceban, este un singur caz unde a fost pe undeva fluidizat traficul și am trecut și eu pe acel drum, dar dumnealui face niște acuzații.. Mai mult de atât noi nu mergem cu girofaruri și cred că întrebarea reală este ce se întâmplă cu aceste construcții ilegale și de ce nu sunt rezolvate problemele cetățenilor”, a spus Gavrilița.

Prim-ministra, Natalia Gavrilița, a respins acuzațiile primarului capitalei, Ion Ceban și a spus că vrea să afle cum datele au ajuns în spațiul public.

Șefa statului respinge acuzațiile primarului Ion Ceban privind solicitările unor funcționari publici să le fie asigurat coridor verde pe străzile capitalei. „Aceste exemple cu coridoarele verzi când s-au schimbat culoarea semaforul, oficiul primului ministru a venit cu explicația, 40 și ceva din ele au fost pentru fluidizarea traficului și nu are nimic cu mine sau cu președintele Parlamentului. Niciodată nu am folosit acest lucru și mereu am ținut să le spun angajaților din pază să nu îndrăznească să folosească acest lucru”, a spus Sandu, la Bună Seara, de la Moldova 1.

Mai mulți funcționari publici ar fi solicitat să le fie asigurată undă verde sau coridor verde pe străzile din capitală. Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban. Potrivit lui, doar într-o singură zi au fost 47 de astfel de solicitări. Astfel, edilul a menționat că va solicita ca și „pe perioada când sunt diverse delegații, traficul să nu fie stopat nicicum”.

La rândul său, primarul capitalei a venit cu o reacție.


Pub