image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Politica bugetar-fiscală, respinsă de Maia Sandu din cauza lefurilor de la CC, votată din nou; „A rămas o creștere parțială”

Politica bugetar-fiscală pentru 2022, care a fost întoarsă de președintele Maia Sandu din cauza unui amendament care prevedea dublarea salariilor judecătorilor Curții Constituționale, a fost votată din nou de Parlament. „Pentru” au votat 59 de deputați.

„Totuși care este salariul judecătorilor Curții Constituționale? După calculele noatre e plus 15 mii de lei la ceea ce este”, a întrebat deputatul BCS Petru Burduja

„În realitate e ceva mai puțin. O creștere parțială a fost menținută, conform altui amendament”, a răspuns șeful Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba.

„La 44 de mii, dacă mai adăugăm 15 mii, va fi 59 de mii. E o creștere de 34%”, a comentat și Vasile Bolea de la BCS.

„E mai bine să-i plătească statul, decât culiocarii, bandiții și Bahamas”, a spus și speakerul Igor Grosu.

Amintim că, potrivit amendamentului care a stârnit multe critici și controverse în spațiul public, judecătorii de la Curtea Constituțională urmau să beneficieze de un salariu dublu, începând cu anul viitor. Amendamentul semnat de deputații PAS Olesea Stamate, Veronica Roșca și președintele Parlamentului, Igor Grosu, prevedea majorarea salariilor judecătorilor CC de la 44 de mii de lei la aproape 82 de mii.

Șefa statului a respins proiectul pe motiv că amendamentul cu privire la salarizarea angajaților Curții Constituționale nu avea avizul pozitiv al Guvernului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: