image
Sursa foto: Getty Images

O ambarcațiune s-a scufundat lângă Creta: Șapte oameni au murit, iar 90 s-au refugiat pe stânci așteptând să fie salvați

Cel puţin şapte oameni au murit după ce o ambarcaţiune cu câteva zeci de migranţi la bord s-a scufundat la nord-vest de insula Creta, a anunţat vineri paza de coastă greacă, scrie Reuters.

Alţi circa 90 de oameni au reuşit să se refugieze pe nişte stânci după accidentul produs joi seara. Gărzile de coastă au lansat o operaţiune de salvare pentru a-i aduce pe migranţi la ţărm, operaţiune care s-a încheiat cu succes.

Miercuri, alţi trei migranţi s-au înecat după ce o altă ambarcaţiune s-a scufundat în Marea Egee, în apropierea insulei Folegandros. Zeci de oameni care se aflau la bord erau încă dispăruţi, vineri.

Astfel de accidente sunt frecvente în timp ce migranţii încearcă să ajungă cu ambarcaţiuni în general neadecvate în Grecia sau Italia pornind de pe coastele turce ale Mării Egee sau din alte ţări cu ieşire la Mediterana de est, scrie digi24.ro.

Potrivit gărzilor de coastă din Grecia, circa 11.000 de oameni au reuşit să ajungă în Italia pe această rută în ultimele luni, dar nu există cifre oficiale privind numărul celor care au murit în tentativa de trecere.

Noutăţile partenerilor

comentarii: