(FOTO) Săniuța „zburătoare” a EduJoc a ajuns la un spital de copii din Capitală: Am hotărât să salvăm Crăciunul

24 Dec. 2021, 11:45
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
24 Dec. 2021, 11:45 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Aseară, 23 decembrie 2021, micii pacienți de la Spitalul Clinic Republican pentru copii „Emilian Coțaga” l-au primit în vizită pe Moș Crăciun care i-a bucurat cu cadouri.

Compania „EduJoc”, o afacere socială de inserție, producătoare de jucării educative a decis să-i bucure pe micuții internați cu jucării educative. Darurile au fost oferite de la înălțime, chiar la ferestrele copiilor pentru a respecta regulile sanitare impuse din cauza COVID-19.

„Bucuria de a lumina fețele micuților, de a le arata grijă şi afecțiune, de a le uşura greutatea perioadei de spitalizare a devenit pentru noi aseară magia Crăciunului.”, a declarat Igor Hîncu, cofondator EduJoc pentru Bani.md.

Astfel, circa 120 de copii de toate vârstele s-au bucurat de cadourile de Crăciun oferite de EduJoc.  Potrivit lui Igor Hîncu, acțiunea de caritatea i-a costat în jur de 20.000 de mii de lei.

„Am aflat că la Spitalul „Emilian Coțaga” nu a fost Moş Crăciun, iar cei 124 de copii internați au rămas fără cadouri. Am hotărât să intervenim pentru a salva Crăciunul. Pandemia de COVID-19 nu poate anula Crăciunul şi bucuria copiilor de a primi daruri, aşa că am găsit un mod inedit de a-l duce pe Moş Crăciun la fereastra fiecărui micuț, cu respectarea restricțiilor și a regulilor sanitare”.

Campania de caritate a EduJoc nu se află la prima ediție, anul trecut aceștia au adus daruri și zâmbete pentru copiii la spitalul „Nr.1”.

„Suntem afacere sociala de inserție si asta este una din acțiunile pe care o realizăm pentru al doilea an consecutiv, este contribuția și meritul celor care cumpără de la noi jucării educative.”, a mai adăugat Igor Hîncu.

 

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Iubitorii de peisaje idilice beneficiază de un nou top al plajelor cu cele mai albastre ape din lume, realizat de o companie pentru închirierea de case de vacanță, transmite Rador. Autorii clasamentului au dorit să se bazeze pe criterii științifice, iar pentru aceasta au întocmit mai întâi o listă lungă cu cele mai populare și mai frumoase plaje din lume, după care a urmat analiza culorii apelor.

În acest scop, au preluat imagini brute, neprelucrate ale plajelor de pe Google Maps și apoi, folosind instrumentul digital pipetă pentru potrivirea culorii, au determinat nuanța exactă a apei pe care mai apoi au comparat-o cu nuanța declarată oficial ca fiind cel mai intens albastru (YInMn Blue).

În urma acestei analize, pe primul loc, s-a situat plaja Pasqyra (Mirror Beach) din apropiere de stațiunea Saranda din Albania. Urmează apoi două plaje grecești: Bouka de lângă orașul Messini din Peloponez și Kassiopi din Corfu.

Pe locul al patrulea se află Plage de la Vernette din Franța, urmată de plaja Kaputas din Turcia.

Top zece este completat de alte trei plaje grecești: Voulisma, situată pe locul șase, Foki, situată pe locul șapte și Ombros Gialos pe locul nouă, precum și de o plajă din Portugalia, Praia do Carvalho (locul opt) și una din Spania, Los Lances Beach, situată pe locul zece.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău